Mihai Margineanu – Avantajele vietii

Mihai Margineanu – Avantajele vietii

Mihai Margineanu
Povestea lui Gore, zis Margineanu, adica a mea! Vine vremea cand cineva opreste un tren la tine in gara. Tu esti pe peron, esti foarte incantat de destinatia acestuia, scrisa pe placuta, si, la invitatia nasului, iti cumperi repede un bilet, te urci, si cu Dumnezeu inainte! Cam asta e, pe scurt, povestea „inceputului de start“ in televiziune a lui Gore, zis si Margineanu, adica a mea!

Emisiunea. Cand am fost intrebat de catre producatori: „Cam cum vezi tu emisiunea?”, am raspuns foarte repede si arogant: „Asa cum nu se face in prezent”. Pentru ca, daca tot ne-am apucat de treaba, macar sa nu semene cu ce se vede azi pe sticla, adica scandal, tarfulite ieftine bronzate la solar si trase la indigo, cocalari patentati cu frica de dusmanii din manele, fotbalisti fitosi si blondele lor, divorturi celebre sau paparazzi indiscreti, posete de 10 000 de euro sau mosteniri din muzica populara.

Probabil ca fara aceste „subiecte senzationale” ratingul emisiei va tinde catre 0, dar daca tot ne strambam cand vedem cacatul, e pacat sa te apleci si sa-l mananci.

Vreau sa transmit optimism, pentru ca optimismul este metoda cerebrala de a iesi din orice problema, criza, depresie, porcarie. Vreau sa invit oameni care spun lucruri interesante, care fac lucruri interesante.

Mihai Margineanu, Catalin Neamtu

Alaturi de Catalin Neamtu, cu care va prezenta Bazar Bizar

 
Umorul. Am considerat tot timpul ca umorul este relativ si ca poti spune un banc prost si un prost sa rada sau sa faci cea mai de spirit gluma si sa n-o prea inteleaga multi. Am cea mai fara sex appeal asistenta pentru ca, de fapt, este baiat si destept (nu este obligatoriu sa fii si una si alta in acelasi timp), un pic plinut si cu foarte multe vorbe in tolba. El este Catalin Neamtu de la trupa de teatru ImproVizati.

Nu am corp de balet pentru ca nu stiu sa dansez si nici n-am pretentia c-as putea face asta vreodata, fiind antitalent convins. In schimb, am cea mai complexa si mai diversa trupa muzicala pe care o cunosc eu in muzica romaneasca care incearca sa ma incurce pe mine si pe Neamtu in ceea ce incercam sa facem cu invitatii in platou. Si n-o sa le fie greu!

Din principiu, fara principii. N-am principii, din principiu, dar urmez cu strictete un sir de margaritare: nu urasc, nu invidiez, nu dusmanesc si incerc sa evit rautatea pe cat posibil. Vorbesc urat , cateodata, si-mi permit sa nu mai port costum. Citesc mult, merg la teatru, chiar daca, de multe ori, cineva din primul rand nu-si inchide telefonul mobil.

Mihai Margineanu despre:

Mihai Margineanu, Ovidiu Lipan Tandarica

In concert, cu Ovidiu Lipan Tandarica

 

Muzica: Muzica buna este aia care ne da o stare. Indiferent ce stare! Muzica selecteaza oamenii si muzica poate „vorbi” despre cei care o asculta. Muzica este cel mai bun bodyguard in locurile intelectual exclusiviste. Si vorba lui Mihailescu-Braila: fara muzica, viata e pustiu.

Dragoste: Cea mai mare dragoste nu este prima. Cea mai mare dragoste este ultima…

Femeile: O doamna (in varsta) spunea la un moment dat ca barbatul este continuarea inutila a unui anume organ. Eu consider ca femeia este licarul de lumina de care avem nevoie ca de viata.

Prieteni: Am multi prieteni si consider ca prietenii nu sunt aia care te strica, ci dimpotriva.

Cea mai importanta lectie invatata este de la tatal meu: intotdeauna sa te inconjori de oameni care-ti plac. Evita-i pe cei cu energii proaste. Fugi de ei! Si asta fac de 20 de ani.

Cea mai recenta carte: Am recitit „Groapa“ lui Eugen Barbu. Si ma intriga faptul ca a fost considerata, intr-o perioada in care romanii erau mai „neinitiati“, o carte indecenta. De fapt, este cel mai mare tratat de psihosociologie din perioada ante si interbelica a „clasei muncitoare”. Mi se pare ciudat ca s-a publicat capodopera lui Barbu in perioada comunista, atata timp cat arata in cele mai sumbre culori felul de a fi si modul de a gandi a muncitorului si taranului roman.

Un loc preferat din tara: Locul preferat din Romania este coltul meu de rai de la munte. Este Delta, primavara. Este malul marii de la Marina Surf si nu mai este, de mult, Vama Veche.

Catalina Ioancea
Foto: arhiva personala a lui Mihai Margineanu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete