Mihaela Miroiu, Femeia Anului 2005 pentru Promovarea şi Apărarea Drepturilor Femeii

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE
Este profesor universitar doctor la Facultatea de Ştiinţe Politice în cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative Bucureşti. Este iniţiatoarea primului masterat de Studii de gen din România şi a publicat numeroase lucrări în domeniul ştiinţelor politice, teorii politice feministe şi etică politică.

Este o prezenţă constantă în societatea civilă, promovând la nivel conceptual şi nu numai egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi, coordonând acţiuni civice de protest împotriva discriminării de gen în politică şi mass media. Are numeroase articole şi participări la dezbateri televizate privind condiţia femeilor din România şi oferă consultanţă partidelor politice şi grupurilor parlamentare privind strategii de emancipare culturală, civică şi politică pentru femei.

După decernarea trofeului, a condus proiecte de cercetare, a coordonat publicarea cărții Nașterea. Istorii trăite, un volum de povești reale despre cea mai specifică și mai miraculoasă dintre experiențele femeiești, în care 20 de mame povestesc nașterea primului copil, o carte profund umană, caldă, plină de speranță. Dar mai ales respiră adevărul trăirii în fiecare rând.

A mai publicat cărțile Neprețuitele femei (2006), Dincolo de îngeri și draci. Etica în politica românească (2007) și Ideologii politice actuale (2012). Din 2014, scrie săptămânal o poveste autobiografică în Literatura de azi. Aceste povești poartă titlul generic: Cu mintea mea de femeie.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Avantaje.ro