Mihaela Bilic dezvăluie care sunt cele 8 alimente din cauza cărora te balonezi. „Nutriționiștii au venit în întâmpinarea acestui obiectiv”

Mihaela Bilic, unul dintre cei mai apreciați nutriționiști, vine cu noi sfaturi în privința alimentației, pentru cei care o urmăresc în mediul online. De data aseasta, ea dezvăluie care sunt cele 8 alimente din cauza cărora te balonezi.

Mihaela Bilic este recunoscută pentru recomandările ei simple și eficiente, care pun accent pe o dietă echilibrată și pe menținerea unei relații sănătoase cu mâncarea.

Potrivit dr. Mihaela Bilic, balonarea și tulburările digestive sunt frecvent asociate cu consumul unor carbohidrați fermentabili, care se regăsesc în diverse alimente, inclusiv legume. Acești carbohidrați sunt cunoscuți sub denumirea de FODMAP – oligozaharide, dizaharide, monozaharide și polioli fermentabili. 

Bilic 2SeparatorVEZI FOTOPOZA (1 / 5)

Printre alimentele bogate în FODMAP se numără:  Sparanghelul, anghinarea, mazărea, conopida, broccoli, Conopida, ciupercile, ceapa. Iată ce explicație are Mihaela Bilic.

„Dieta FODMAP- secretul unui abdomen plat! Toată lumea se plânge de balonare, tulburări digestive sau dureri abdominale. Și toată lumea se ferește de carbohidrați- lactoza, fructoza, manitolul, sorbitolul sunt puse pe lista neagră a ingredientelor care ridică probleme și intoleranțe alimentare. Chiar și cei care nu suferă de sindromul de colon iritabil au ajuns să evite carbohidrații care fermentează rapid în intestin de dragul unui abdomen plat/nebalonat.

Nutriționiștii au venit în întâmpinarea acestui obiectiv și au elaborat regimul FODMAP- acronimul de la oligozaharide, dizaharide, monozaharide și polioli fermentabili. Dieta propune o alimentație în care este redus la maxim consumul acestor zaharuri, în dorința de a scăpa de disconfortul intestinal.

Chiar dacă nu are consecințe grave asupra sănătății, sindromul de colon iritabil afectează sever calitatea vieții pacienților. Printre factorii declanșatori sau agravanți ai bolii este menționat stresul, oboseala și dezechilibrul microbiotei intestinale. Se pare că anumite substanțe rezultate din fermentația FODMAP joacă un rol în apariția simptomelor precum constipație sau diaree, gaze, balonare și dureri abdominale.

Care sunt alimentele ușor fermentabile, cu conținut crescut de FODMAP? dintre legume: anghinare, mazăre, sparanghel, broccoli, conopidă, ceapă, praz, ciuperci', a scris Mihaela Bilic într-o postare pe Facebook.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Avantaje.ro