Migrene: Sunt declanșate de schimbările meteorologice?

Unii oameni care au migrene par a fi mai sensibili la schimbările vremii. Declanșatoarele legate de vreme includ lumină puternică a soarelui, căldură sau frig extrem, umiditate crescută, aer uscat, vreme cu vânt sau furtună, modificări ale presiunii barometrice.

Pentru unii oameni, schimbările meteorologice pot cauza dezechilibre ale substanțelor chimice ale creierului, inclusiv serotonina, care poate provoca o migrenă. Declanșatoarele legate de vreme pot, de asemenea, agrava o durere de cap cauzată de alți factori declanșatori.

Presiunea barometrică se referă la presiunea din aer sau la cantitatea de forță care este aplicată corpului din aer. Deoarece sinusurile noastre sunt pline de aer, orice modificare a acelei presiuni poate afecta durerile de cap.

Migrene: Sunt declanșate de schimbările meteorologice?

Durerile de cap de presiune barometrică apar după o scădere a presiunii barometrice. Se simt ca o durere de cap sau migrenă tipică, dar este posibil să apară și câteva simptome suplimentare, cum ar fi greață și vărsături, sensibilitate crescută la lumină, amorțeală la nivelul feței și gâtului, durere la una sau ambele tâmple. De asemenea, aceste dureri de cap pot apărea și atunci când vremea este ploioasă sau umedă.

Când presiunea barometrică exterioară scade, se creează o diferență între presiunea din aerul exterior și aerul din sinusuri. Asta poate duce la durere. Același lucru se întâmplă și când ești într-un avion. Pe măsură ce presiunea se schimbă odată cu altitudinea la decolare, s-ar putea simți un zgomot în urechi sau durere din cauza acelei schimbări.

Nu există un test specific pentru a diagnostica durerile de cap barometrice, așa că este important să consultul unui medicul pentru a-i da cât mai multe informații posibil. De asemenea, este important să un jurnal de dureri de cap timp de cel puțin o lună înainte de a-l revizui cu medicul.

Tratamentul pentru durerile de cap cu presiune barometrică diferă de la persoană la persoană și depinde de cât de severe au devenit durerile de cap. Unii oameni pot gestiona simptomele cu medicamente fără prescripție medicală, cum ar fi: acetaminofen (paracetamol), ibuprofen sau excedrin.

Dacă medicamentele fără prescripție medicală nu oferă o ușurare, medicul poate prescrie un medicament. Medicamentele prescrise pentru dureri de cap și migrene sunt triptani, medicamente antigreață, ergotamine, codeină și alte opioide, acestea din urmă pot crea dependență, deci este foarte important cum sunt administrate.

În cazurile severe, pot fi recomandate injecții cu Botox sau intervenții chirurgicale de decompresie nervoasă.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate