Micul violonist de azi, marele artist de mâine

Într-o realitate atât de zbuciumată şi de plină de lipsuri, încă se nasc copii al căror talent chiar poate face lumea un loc mai frumos, mai bun. Este şi cazul lui Leonard Alexe, considerat, la 12 ani, printre cei mai buni tineri violonişti din ţară. Pentru rezultatele sale, pentru curajul şi hotărârea de a-şi urma visul, Leo este noul bursier al campaniei Jurnal de Fapte Bune.

leonard alexe

Text: Gabriel Peneş

Fotografii: Vlad Chirea

Palmele îi sunt umede, broboane de transpiraţie i se preling pe frunte, iar un gol rece i se deschide în stomac, aducându-l aproape de leşin. Leo, aşa cum îi spun toţi apropiaţii, se scutură ca de o haină grea ce stă să-l înăbuşe. „Pot s-o fac! Pot s-o fac!', îşi spune în gând şi intră pe scenă. Din clipa aceea, băiatul înăltuţ, dar graţios, cu privire blândă, dar adâncă, devine, practic, un alt om. Din clipa aceea, el e stăpânul viorii, al sunetelor, al emoţiei celor care îl ascultă şi-l privesc.

Pe corzile vechii şi deja micuţei viori Gliga, singura pe care bunul lui profesor, Doru Munteanu, a reuşit s-o găsească acum 3 ani prin magazia Colegiului Naţional „George Enescu', aleargă compoziţii de Paganini, Mozart, Brahms ori Wienawski, ce sunt adesea de o dificultate tehnică demnă chiar de un student la Conservator.

„Îl consider cel mai bun violonist de vârsta lui din ţară. Ba poate face faţă cu succes şi altora mai mari cu câţiva ani', afirmă cu certitudinea omului care ştie despre ce vorbeşte profesorul Munteanu.

Citeste continuarea pe www.jurnaldefaptebune.libertatea.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povesti adevarate