Mic ghid pentru o curățenie în profunzime înainte de venirea musafirilor

Cei mai mulți dintre noi nu iubesc curățenia, dar nimic nu se compară cu satisfacția unei curățenii profunde. Nu numai că vă lasă casa cu un aspect și un sentiment de prospețime, dar poate fi și terapeutică.

Iar atunci când vine vorba de primirea oaspeților în casă, știm cu toții că prima impresie contează. Fie că primiți familia de sărbători sau prietenii care vin pentru o escapadă de weekend, faceți o curățenie în profunzime în casă înainte de sosirea lor. Nu numai că acest lucru va da impresia de o locuință bine îngrijită dar vă va și ajuta să vă relaxați și să vă bucurați de vizita lor fără stres. 

Iată cum să faceți o curățenie în profunzime de sus până jos, astfel încât să fiți pregătiți pentru musafiri:

Începeți de sus: Ștergeți praful de pe ventilatoarele de tavan, corpurile de iluminat, ramele ușilor și orice alte suprafețe care au tendința de a aduna praful. Acumularea de praf pe aceste suprafețe poate face ca orice cameră să se simtă murdară, indiferent cât de curat este tot restul. Folosiți o cârpă din microfibră sau un ștergar pentru a îndepărta praful de pe toate suprafețele. Nu uitați să aspirați sau să măturați podelele după aceea pentru a scăpa de tot praful pe care tocmai l-ați dezlegat!

Ștergeți apoi pereții folosind un burete umed; concentrați-vă pe zonele din jurul ușilor, pervazurilor și altor zone de trafic intens, unde murdăria și amprentele tind să se acumuleze. Dacă aveți tapet, folosiți un accesoriu cu perie moale pe aspirator pentru a evita deteriorarea acestuia și pentru a scăpa în același timp de iepurașii de praf existenți. Mutați mobila departe de pereți, astfel încât să puteți curăța complet toți pereții locuinței.

Spălați ferestrele și oglinzile: Geamurile și oglinzile fără urme vor face ca orice încăpere să pară mai luminoasă și mai curată. Folosiți o soluție de oțet (părți egale de apă și oțet alb) într-o sticlă cu pulverizator pentru o modalitate ieftină de a curăța suprafețele de sticlă. Ștergeți cu o cârpă fără scame sau cu ziar pentru rezultate fără dungi.

Dezinfectați bucătăriile și băile: Acestea sunt două dintre cele mai importante încăperi din casa dvs. atunci când vine vorba de germeni, așa că asigurați-vă că le dați amândurora o bună curățare. Începeți prin a dezinfecta blaturile, chiuvetele, toaletele, dușurile/băile – oriunde s-ar putea ascunde bacterii. Apoi treceți la o curățare temeinică a aparatelor electrocasnice precum frigiderul (interior și exterior), aragazul/cuptorul , mașina de spălat vase, etc… Aveți grijă să nu spălați cârpele sau bureții folosiți în aceste zone cu alții, folosiți în alte zone, deoarece nu doriți o contaminare încrucișată. 

Terminați prin a aspira, mătura și curăța podelele. În ceea ce privește covoarele, sau mocheta,  aspirațile folosind accesorii și duze aspirator potrivite, trecând încet peste fiecare zonă de mai multe ori până când toată murdăria este îndepărtată. Dacă dispuneți de un aspirator cu aburi, treaba devine și mai simplă, și bineînțeles, mai igienică. În cele din urmă, spălați cu mopul podelele din lemn masiv sau gresia folosind apă caldă și un detergent dezinfectant pentru podele. Asigurați-vă că treceți și pe sub covorașele din baie!

Cu aceste sfaturi, veți avea întreaga casă curată și strălucitoare în cel mai scurt timp – exact la timp pentru vizitatori!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial