Metode eficiente pentru întreținerea bijuteriilor

Un accesoriu care merită purtat, bijuteriile constituie o investiție atât din punct de vedere financiar, cât și sentimental. Confecționate din metale prețioase, precum aur, argint sau platină, metale comune, perle, pietre semiprețioase, oțel inoxidabil sau plastic, aceste accesorii decorative au fost privite, de-a lungul timpului, fie ca un semn specific al clasei sociale superioare, fie ca având rolul unui talisman.

De asemenea, pentru a-și păstra întotdeauna aspectul deosebit, fiecare bijuterie vine cu lista sa de instrucțiuni în ceea ce privește procesul de îngrijire și întreținere. Asta înseamnă că metoda de curățare a unui lănțișor din argint va fi net diferită față de cea utilizată în cazul unei brățări din aur.

Așadar, venim în ajutorul tuturor iubitorilor de accesorii deosebite prin acest mic ghid format din câteva metode eficiente care vor aduce din nou strălucirea pe suprafața broșei preferate.  

Bijuteriile din aur

Un element prețios și dens, aurul se diferențiază de restul metalelor prețioase prin varietatea coloristică, strălucire, maleabilitate și faptul că poate fi extras din natură în formă pură. Cu toate acestea, purtarea zilnică și expunerea la diverse loțiuni de corp sau parfumuri pot influența negativ aspectul unui inel din aur. Poți curăța cu ușurință piesa preferată astfel:

  • Adaugă o cantitate redusă de soluție degresantă sau detergent pentru vase într-un bol cu apă călduță; 
  • Lasă bijuteriile câteva minute în acest amestec, pentru ca depunerile de murdărie să fie eliminate;
  • Curăță delicat suprafața accesoriului cu ajutorul unei perii;
  • La final, o poți clăti cu apă, pentru a îndepărta săpunul rămas.

Bijuteriile din argint

Un material des utilizat în industria de bijuterii, argintul reprezintă o alegere inspirată, datorită faptului că se bucură de caracteristici variate, precum maleabilitate și flexibilitate. Dacă în majoritatea cazurilor, purtarea excesivă a bijuteriilor duce la apariția zgârieturilor sau a petelor inestetice, situația se schimbă în cazul argintului.

Specialiștii susțin că cea mai bună metodă de ocrotire este chiar purtarea. Când intră în contact cu uleiurile secretate de piele, iar cantitatea de azot este mai ridicată în organism, lanțul din argint se va înnegri mai greu. Cu toate acestea, expunerea la aer, transpirație sau substanțe chimice pot duce la oxidare.

Bijuteriile din materiale comune

Începând de la inox, cupru sau oțel inoxidabil, decorate cu pietre prețioase sau perle, bijuteriile fabricate din materiale comune se încadrează în rândul accesoriilor moderne a căror personalitate marcantă se datorează modelelor deosebite realizate de artiști.

Întrucât durabilitatea acestui tip de metal este mai scăzută față de aur sau argint, poți lua anumite măsuri de prevenție pentru a prelungi prezența lor în colecție: 

  • Interacțiunea cu anumite produse cosmetice trebuie evitată, deoarece parfumurile, cremele sau loțiunile de corp conțin ingrediente dăunătoare; 
  • În schimb, poartă accesoriile după ce ai încheiat rutina de îngrijire personală;
  • De asemenea, evită contactul cu apa sau transpirația;
  • Păstrează mereu bijuteriile într-un spațiu special amenajat pentru ele, asemenea unor cutii închise cu separatoare;
  • Înainte de a le așeza în locul stabilit, șterge fiecare piesă cu o cârpă moale și curată din bumbac;
  • În interiorul cutiilor propriu-zise, poți pune plicuri cu silica sau cretă. Aceste elemente absorb umiditatea.

Atunci când vine vorba de protejarea accesoriilor preferate, există soluții simple care contribuie la menținerea unui aspect elegant și atrăgător. În final, ai ocazia să păstrezi alături de tine o serie de amintiri strălucitoare.

Sursă foto: Unsplash.com

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Elefant.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial