Metoda care ar putea creşte şansele de supravieţuire pentru pacienţii cu cancer. Ce au descoperit oamenii de știință?

Pentru pacienții cu cancer lupta împotriva acestei boli începe încă din primul moment în care diagnosticul le-a fost comunicat de către medicul specialist. În foarte multe dintre cazuri, șansele de supraviețuire sunt scăzute pentru că boala se extinde la nivelul organismului, ajungând să afecteze în special organele sensibile. 

Oamenii de știință au făcut o descoperire care ar putea creşte şansele de supravieţuire pentru pacienţii cu cancer. Cele mai multe decese apar pentru că medicii nu pot prezice din stadiile incipiente modul în care boala va evolua și cum se va răspândi aceasta în organism.

Ce au descoperit oamenii de știință?

Noua descoperire a cercetătorilor este, de fapt, o metodă care folosește inteligența artificială și care poate prezice modul în care boala se va răspândi la nivelul organismului. Acest instrument poate duce la salvarea foarte multor vieți și asta pentru că tehnologia le va permite medicilor să vadă cât de agresivă poate deveni o tumoare, cum va răspunde ea la diferite tipuri de tratament, dar și care sunt combinațiile de medicamente care pot stopa dezvoltarea acesteia.

Tehnica este cunoscută sub numele de Revolver și a fost dezvoltată de Institutul de Cercetare a Cancerului din Londra și de oamenii de știință de la Universitatea din Edinburgh. Folosind această metodă, medicii vor avea posibilitatea să intervină și să oprească boala mult mai devreme. În plus, există posibilitatea ca specialiștii să gândească un tratament personalizat pentru fiecare pacient în parte, o combinație de medicamente care să oprească evoluția bolii.

“Am dezvoltat un instrument puternic care folosește inteligența artificială și care poate face predicții despre pașii viitori în evoluția tumorilor pe baza anumitor modele de mutații care până acum au rămas ascunse în seturi complexe de date. Cu ajutorul acestui instrument sperăm să eliminăm cea mai mare problemă legată de cancer, faptul că el evoluează imprevizibil, fără să știm ce urmează să se întâmple în continuare. Privind în viitor, putem folosi acest instrument care are la bază inteligența artificială pentru a interveni într-un stadiu incipient, anticipând următorul pas al cancerului.”, a spus Dr. Andrea Sottoriva, medicul care a condus studiul, potrivit thesun.co.uk

Cercetarea a fost publicată și în revista Nature Methods, iar medicii sunt de părere că având la îndemână acest instrument vor reuși să se situeze cu un pas înaintea cancerului, reușind să aleagă cel mai potrivit tratament înainte ca organismul să dezvolte o rezistență la diferite medicamente.

Foto: 123rf.com

Citește și:

10 lucruri despre cancer pe care trebuie să știi

Cum arată cancerul de piele. Cele mai comune tipuri de cancer

Care sunt riscurile loviturilor în zona sânilor? Favorizează sau nu apariția cancerului mamar?

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din #NUcancerului