Medicul specialist vă răspunde: “Care sunt efectele secundare ale injecțiilor cu botox? E adevărat ca afectează ficatul?”

Dr. Amalia Anghel, medic primar dermatovenerologie, Doctor în științe medicale, va răspunde întrebărilor voastre pe care vă rugăm să ni le trimiteți pe adresa: [email protected]

“Care sunt efectele secundare ale injecțiilor cu botox? E adevărat ca afectează ficatul?” – Alexandra Ciocoiu (Ploiești)

Dr. Amalia Anghel: Botoxul (toxina botulinică) este folosit în medicină la scară largă, având beneficii terapeutice atât în multiple afecțiuni (strabism, blefarospasm, migrene, torticolis, hipersudoratie), cât și în dermatologie, cu scopul de a relaxa musculatura și a ameliora aspectul ridurilor. Folosit corect de către personal medical specializat, Botoxul este considerat un tratament sigur, efectele secundare fiind minime și, în general, la locul de injectare (durere locală de intensitate moderată, inflamație, roșeață și/sau sângerare ușoară). Alergia la toxina botulinică este extrem de rară. Rareori pot apărea dureri de cap cu durată scurtă de 24-48 de ore. În cazul nerespectării indicațiilor postprocedură, botoxul poate migra de la locul injectării și astfel poate apărea ptoza palpebrală (pleoapă căzută), ce poate avea o durată de până la 3 săptămâni. Botoxul este metabolizat în câteva luni la locul injectarii, și în final excretat pe cale renală și hepatică, însă acest lucru nu are consecinte majore asupra functiei ficatului.
dr. Amalia Anghel
Foto: 123rf, PR
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Frumusete