Medicul care a pictat să-şi salveze prietena de la moarte

Vezi pozele

Evelin Corocea are 25 de ani şi este medic rezident la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu, dar şi artist plastic.

În copilărie, Evelin a urmat cursuri de desen, dar nu a continuat studiile, în acest sens. Conştiientă fiind că din salariul de medic rezident nu îşi poate ajuta prietena diagnosticată cu leucemie, Evelin a reînceput să deseneze.

Joi, 21 martie 2013, la Galeria “Horaţiu Mălăele” a avut loc vernisajul "Din prietenie pentru Cami", în cadrul căruia au fost expuse 15 lucrări semnate de Evelin Corocea.

Personalităţi ca Dan Teodorescu (trupa TAXI), Cornel Ilie şi Gabriel Maga (trupa VUNK), Leonard Muha, Alexandra Gromik (Amadeus), Nicolai Tand, Ela Crăciun, Tudor Turcu şi Andrei Leonte (câştigătorii X Factor), Vladimir Drăghia, Lia Bugnar, Dragoş Bucur şi mulţi alţii au venit la expoziţia caritabilă pentru a cumpăra tablourile lui Evelin şi a dona pentru Camelia Rusu.

În seara vernisajului, Evelin a declarat “Am câştigat o luptă, aceea de a-i face pe oameni să înţeleagă că atât de puţin pentru ei înseamnă atât de mult pentru Cami. Educaţia medicală m-a făcut să înţeleg că este de datoria mea să fac tot ce-mi stă în putere pentru a salva o viaţă, orice viaţă. Pentru prietena mea Camelia am ştiut că trebuie să desenez. Cele 15 tablouri de suflet pentru mine vi le ofer vouă, în speranţa că o vor ajuta cu mult mai mult pe Camelia. Le găsiţi la galerie încă 10 zile. Unde mai pui că nu cred că cineva va putea descrie în cuvinte sentimentul pe care-l va avea peste un an, când se va uita la tabloul meu pe peretele casei sale şi va şti că a noastră Cami este sănătoasă tun şi zâmbeşte datorită lui. Vreau să cred că tablourile mele vor fi un simbol al puterii şi încrederii. După seara asta, războiul pare atât de mic….”

Epoziţia caritabilă intitulată “Din prietenie, pentru Cami”, de la Galeria de artă “Horaţiu Mălăele” va fi menţinută până în data de 31 martie 2013.

O parte din lucrările expuse la Galeria Horaţiu Mălăele pot fi văzute online aici:

Galeria "Horaţiu Mălăele" se află în Centrul Istoric al Bucureştiului, pe Strada Smârdan nr. 37 şi este deschisă de marţi până duminică, între orele 19-21, iar accesul publicului este liber.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Povesti adevarate