Medicul Adrian Marinescu, vestea mult așteptată de întreaga țară în ceea ce privește pandemia: „E cam ultima strigare”

Numărul de cazuri noi de infectări cu virusul SARS-CoV-2 continuă să crească în România. Cifrele sunt deja alarmante, multe zone din țară au intrat în scenariul roșu, însă medicul Adrian Marinescu este optimist și a făcut câteva precizări despre momentul în care această pandemie va lua sfârșit.

Medicul Adrian Marinescu, de la Institutul „Matei Balș' din București a fost invitat într-o emisiune televizată și a declarat că această iarnă va pune punct pandemiei în țara noastră, deși autoritățile statului sunt în alertă din cauza numărului mare de cazuri din ultimele zile.

„Eu cred că sezonul rece care urmează e cam ultima strigare, în sensul că dispare cu totul. Dar e un moment greu pentru noi toţi(…). Eu sunt optimtist şi nici nu cred că aş putea gândi altfel, pe principiul că ce vrei să faci reuşeşti până la urmă. Poate îţi ia mai mult timp, mai puţin, dar reuşeşti până la urmă. Şi noi, medicii, ne gândim mereu la pandemie', a declarat Adrian Marinescu, în cadrul unei apariții tv.

Dacă directorul Institutului „Matei Balș' crede că finalul pandemiei este foarte aproape, Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației s-a declarat îngrijorat de trendul ascendent al infectărilor, mai ales în ceea ce privește copiii. Acesta îndeamnă populația să se vaccineze și să respecte în continuare normele de protecție împotriva coronavirusului.

„Se păstrează trendul ascendent care, dacă nu înțelegem să respectăm regulile sanitare și importanța vaccinării, se va confirma matematic și este posibil ca în București, la jumătatea lunii octombrie, să ajungem la pragul de 6 la mie, prag de la care, din păcate, școlile vor trece în online până când rata de infectare va coborî.

Eu am cifrele în față și mi-aș fi dorit să se micșoreze viteza de avans a ratei de infectare dar, din păcate, cifrele nu au confirmat acestă dorință', a explicat Sorin Cîmpeanu.

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri