Medicul Adrian Marinescu, despre Arșinel: „Datorită vaccinului nu a făcut o formă severă a bolii”

Medicul infecționist Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului „Matei Balș' din București, a declarat pentru Digi24 că, în cazul lui Alexandru Arșinel, internat cu Covid-19, faptul că s-a vaccinat l-a ajutat pe acesta să nu facă o formă severă a bolii.

Potrivit doctorului Marinescu, actorul de 81 de ani, care a fost imunizat în urmă cu aproximativ două luni, iar recent s-a infectat cu Covid-19, nu este dovada ineficienței vaccinurilor, ci din contră.

„Eu cred că se întâmplă exact invers. Este dovada că dacă mă vaccinez și apoi mă infectez, nu voi face boala, nu voi face o formă severă, nu voi avea complicații.  Vorbesc aici de persoane vulnerabile, de vârstnici, de cei cu boli cronice,  care dacă s-ar infecta și n-ar fi vaccinate ar avea o probabilitate mare să facă forme severe și să-și pună viața în pericol. Deci până la urmă vaccinul înseamnă o probabilitate mai mică de a mă infecta, dar și dacă mă infectez ceea ce contează este că nu voi face formă severă. De fapt, acesta este obiectivul, de a-i proteja pe cei vulnerabili. E un obiectiv individual pentru cel vulnerabil și bineînțeles la nivel de masă, în momentul în care imunizarea este extinsă duce la ceea ce ne dorim cu toții, adică la întoarcerea la normalitate', a declarat Marinescu la Digi24.

Medicul a mai precizat că Alexandru Arșinel nu a avut nevoie de oxigen, dar și că oamenii pot fi convinși să se vaccineze prin puterea exemplului și prin oferirea de informații adevărate.

„Nu a avut nevoie de oxigen. Doamne ajută să fie în regulă! Important e ca în timpul cel mai scurt să se întoarcă la viaţa pe care o ştim noi toţi, cum e maestrul. Ne-am dori să fie un vaccin cu eficacitate 100%. Dar să nu uităm că vaccinul antigripal a avut o eficacitate între 40% și 60% în ultimul an înainte de pandemie. (…) Cu mesaje transmise cu calm, să le spunem oamenilor că orice vaccin are și efecte adverse, chiar dacă sunt foarte puține. Eu cred că este o putere a exemplului cu Pfizer și Moderna, cum era percepută o variantă modernă la început și mulți voiau să meargă pe varianta clasică. Eu zic că orice vaccin este de luat în calcul', a explicat Adrian Marinescu.

Actorul Alexandru Arșinel și soția sa sunt internați de câteva zile la Institutul „Matei Balș' după ce au fost diagnosticați cu Covid-19. Cei doi au primit prima doză a serului Pfizer în ianuarie, iar la începutul lunii februarie au avut rapelul.

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete