MEDAS incheie un protocol oficial cu Arhiepiscopia Bucurestilor

Caravana Sperantei
In urma unui protocol oficial, incheiat intre Arhiepiscopia Bucurestilor si Centrul Medical MEDAS – unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii medicale private – bolnavii din centrele de ingrijiri paleative, copiii si batranii din camine si asezaminte filantropice, persoanele din asezamintele si centrele medico-sociale, precum si ONG-urile acreditate ca furnizori de servicii sociale apartinand Arhiepiscopiei vor avea parte de servicii medicale gratuite.

De asemenea, personalul clerical si personalul monahal al manastirilor si schiturilor de pe teritoriul Arhiepiscopiei vor putea apela la randul lor la MEDAS, ori de cate ori au o problema de sanatate.

MEDAS va realiza gratuit urmatoarele servicii medicale:

  • consult medical general si de specialitate;
  • consultatii si inscrieri la medicul de familie;
  • investigatii de laborator si de imagistica medicala.

Toate serviciile mentionate vor fi asigurate atat in regim de decontare de catre CASMB, cat si nedecontabile daca starea pacientilor impune acest lucru si exista indicatia medicului specialist. De asemenea, pentru locatiile din afara Bucurestiului, a fost achizitionat si un microbuz care se va deplasa la fata locului si va oferi asistenta de specialitate.

Caravana Sperantei
Prima actiune, denumita simbolic „Caravana Sperantei”, a avut loc deja in perioada ninsorilor abundente care au blocat mii de localitati din intreaga tara. Pentru a interveni in aceasta situatie de urgenta, MEDAS a organizat o caravana medicala care a beneficiat chiar de sprijinul Patriarhiei Romane. Actiunea a depasit astfel jurisdictia Arhiepiscopiei Bucurestilor pentru a ajunge zonele cele mai afectate si mai greu accesibile.

Caravana umanitara a intervenit in 23 de localitati izolate din judetele Ialomita, Calarasi si Buzau si a oferit servicii medicale gratuite, medicamente si alimente unui numar de aproximativ 1.000 de pacienti. Timp de o saptamana, o echipa de medici de medicina generala si de specialisti in medicina interna si pneumologie au realizat consultatii, EKG si analize medicale de laborator pentru aceste persoane, in majoritate varstici si fara posibilitati materiale sau de a ajunge in ultimul an la un medic.

Cea de-a doua actiune caritabila a avut loc saptamana trecuta la Centrul de Ingrijiri Paliative „Sfantul Nectarie” din Bucuresti, unde au fost acordate consultatii de medicina interna, inclusiv EKG si ecografie, consultatii de psihiatrie si au fost recoltate analize de sange tuturor pacientilor de aici. Aceasta actiune este prima dintr-o serie de patru interventii care se vor desfasura in astfel de centre medico-sociale.

■ Cu o experienta de peste sapte ani pe piata medicala privata, Centrul Medical MEDAS detine in prezent sase clinici medicale: MEDAS Professional, MEDAS Unirea, MEDAS Feminis, MEDAS Titan, MEDAS Gabroveni si MEDAS Pitesti, sapte laboratoare (cinci in Bucuresti, unul in Giurgiu si altul in Pitesti), precum si cinci departamente de radiologie si imagistica medicala.

■ In momentul de fata, Centrul Medical MEDAS are peste 170 de cadre medicale care se perfectioneaza continuu.

■ Aproximativ 1 milion de pacienti au beneficiat pana la acest moment de serviciile medicale MEDAS, oferite in peste 30 de specialitati medicale si chirugicale.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Shtiu.ro
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate