Matthew Perry, dezvăluiri halucinate despre consumul de droguri: „Aveam doar 2% șanse să supraviețuiesc”

Matthew Perry, vedeta din Friends, a dezvăluit întreaga amploare a dependenței sale de droguri și alcool, într-o nouă carte extraordinar de sinceră.

Înaintea lansării cărții Friends, Lovers, And The Big Terrible Thing, actorul a povestit cum a fost aproape de moarte și a avut o șansă din 50 de a supraviețui după ce colonul său a explodat din cauza consumului de opiacee.

Este pentru prima dată când vorbește despre cum a petrecut două săptămâni în comă și cinci luni luptând pentru viața sa în spital după ce a suferit o perforație gastrointestinală. A fost nevoit să folosească o pungă de colostomie timp de nouă luni după incidentul terifiant din 2018.

„Medicii i-au spus familiei mele că am avut două procente șanse de a trăi. Am fost pus pe un lucru numit mașină ECMO, care se ocupă de întreaga ventilație pentru inima și plămânii tăi', a declarat actorul în vârstă de 53 de ani pentru People.

Luptele sale cu abuzul de substanțe au fost bine cunoscute, dar până acum nu a fost niciodată la fel de sincer cu privire la amploarea dependenței sale și la impactul asupra sănătății sale.

El a spus că a început să bea foarte mult atunci când s-a alăturat pentru prima dată distribuției din Friends în 1994, la vârsta de 24 de ani.

Dar când a fost implicat într-un accident de jet ski în 1997, i s-a prescris analgezicul Vicodin și a devenit rapid dependent de el, chiar și după ce rănile sale s-au vindecat.

Atunci a fost prima dată când Matthew s-a internat la dezintoxicare, petrecând 20 de zile la Centrul Hazelden Betty Ford din Minnesota. Dar nu a fost suficient pentru a se reabilita, iar Matthew, care a recunoscut în trecut că “nu-și amintește să fi filmat trei ani” din Friends, a continuat să se lupte cu demonii săi.

A încercat să își ascundă starea, dar greutatea lui oscilantă de la un sezon la altul a alarmat atât colegii săi, cât și fanii.

„M-am descurcat, într-un fel. Dar până la 34 de ani, eram cu adevărat afundat într-o mulțime de probleme. Dar au fost ani în care am fost treaz în acea perioadă. Sezonul nouă a fost anul în care am fost treaz până la capăt. Și ghiciți în ce sezon am fost nominalizat pentru cel mai bun actor? Mi-am zis: Asta ar trebui să îmi spună ceva.”

În cel mai rău moment al său, Matthew Perry lua 55 de comprimate Vicodin pe zi. Până în 2001, bea un litru de vodcă pe zi.

„Nu știam cum să mă opresc. Dacă poliția ar fi venit la mine acasă și mi-ar fi spus: Dacă bei în seara asta, te ducem la închisoare, aș fi început să împachetez. Nu mă puteam opri pentru că boala și dependența sunt progresive. Așa că devine din ce în ce mai rău pe măsură ce îmbătrânești”, a mai declarat el pentru People.

Cu sprijinul colegilor săi din distribuția Friends – Matt LeBlanc, Courteney Cox, Jennifer Aniston, Lisa Kudrow și David Schwimmer, Matthew Perry a încercat să se reabiliteze, în ciuda numeroaselor recăderi.

„Au fost înțelegători și au avut răbdare. E ca la pinguini. Pinguinii, în natură, când unul este bolnav sau când unul este foarte rănit, ceilalți pinguini îl înconjoară și îl susțin. Se plimbă în jurul lui până când acel pinguin poate merge singur. Cam asta a făcut distribuția pentru mine”, a mai spus actorul despre sprijinul colegilor săi.

Până în prezent, Matthew a avut 15 internări la dezintoxicare, dar spune că este “destul de sănătos acum”. Nu vrea să spună de cât timp este abstinent, dar spune că numără fiecare zi.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete