Materialele din care este confecționată canapeaua ta îți pot crea mari probleme de sănătate. Uite de ce trebuie să te ferești

materialele din canapea care pot crea probleme de sanatate

Potrivit cercetătorilor, trebuie să acordăm o atenție sporită atunci când ne alegem o canapea și asta pentru că materialele din care acestea sunt confecționate ne pot cauza probleme grave de sănătate.

În prezent, canapelele și saltelele sunt realizate din materiale ignifuge, adică materiale neinflamabile, care pot duce la apariția cancerului tiroidian, potrivit dailymail.co.uk.  Chiar dacă au fost interzise, canapelele și saltele încă sunt confecționate din aceste substanțe, iar ele pot afecta serios organismul uman.

“Substanțele ignifuge cauzează sute de cazuri de cancer și alte boli, copiii fiind în principal vulnerabili”, a spus Terry Edge, reprezentant al Departamentului de Business.

Cancerul tiroidian este o afecțiune care apare în momentul în care în interiorul tiroidei încep să se dezvolte celule anormale. Acesta este o formă foarte rară de cancer, iar în Anglia cercetătorii au descoperit că numărul cazurilor de cancer tirodian a crescut cu 74% în ultimii 10 ani și asta din cauza expunerii îndelungate la substanțe ignifuge.

În anul 2004,  folosirea substanțelor ignifuge a fost interzisă în industria fabricării de mobilier, însă canapelele și saltelele fabricate până în acel moment nu au fost restrase de pe piață, motiv pentru care ele încă se regăsesc în majoritatea locuințelor.

Pe lângă faptul că pot duce la apariția cancerului tiroidian, substanțele ignifuge pot cauza probleme de fertilitate, femeile putând să întâmpine dificultăți atunci când își doresc să rămână însărcinate.

 

Foto:123rf.com

Citește și:

Cenușa, tratamentul natural care te scapă de boli

Persoanele care iubesc câinii sunt mai sănătoase. Uite care este motivul

Loboda, planta care nu trebuie să lipsească de pe masa ta în această primăvară

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Avantaje.ro