Masturbarea la copii: reacția părinților și sfaturile specialiștilor

Deși poate pentru unii părinți poate părea ciudat faptul că un copil la o vârstă fragedă își stimulează organele genitale, acest lucru nu trebuie să te mire, ba din contră, este un lucru perfect normal, spun specialiștii.

Cum trebuie să reacționezi ca părinte când îți vezi copilul că face asta? În niciun caz să îl pedepsești sau să îi atragi atenția într-un mod urât pentru că nu vei face decât să îi scazi stima de sine și încrederea, iar aceste lucruri îl pot afecta în comportament și dezvoltare mai târziu.

Chiar dacă masturbarea copiilor este adesea considerat un subiect tabu pentru părinți, trebuie să înțeleagă toată lumea că atunci când o fac, micuții își explorează zonele genitale tot din joacă, la fel cum fac și cu alte părți ale corpului și repetă gestul pentru că sesizează că le produce plăcere. Masturbarea la copii are și o denumire medicală și anume „ipsatie„, un fenomen diferit de ceea ce cunoști tu că se întâmplă în adolescență sau în viața de adult pentru că în cazul unui copil cu siguranță lipsește motivația de natură sexuală. De cele mai multe ori în termeni de specialitate, ipsatia este considerată o autostimulare, nimic mai mult, la fel cum se consideră și în cazul suptului degetului, legănatul sau obiceiul de a avea suzeta în gură la somn.

La fel cum se întâmplă și cu alte părți ale corpului, mâinile, buricul, copilul descoperă din întâmplare că atingerea organelor genitale îi provoacă plăcere, iar acest lucru se poate întâmpla încă din perioada de bebelușie. Specialiștii spun că cel mai adesea copiii apelează la acest gest înainte de somn pentru că…. citește mai departe aici

Foto: 123rf

Citeste și:

Dieta Valentina Pelinel: Cum a slăbit iubita lui Cristi Borcea?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Educatie