Masca o vom purta până în 2023. Iată explicația medicului Streinu Cercel

Pentru mulți dintre noi, masca a devenit o adevărată povară. Deși este una dintre cele mai importante arme împotriva infectării cu noul coronavirus, oamenii au ajuns să spere că o dată cu vaccinul, vor scăpa și de purtarea acesteia.

Cu toate acestea, medicul Adrian Streinul Cercel a oferit informații importante și a explicat de ce nu vom renunța la ea.

„Masca va rămâne obligatorie până în 2023. Acest vaccin ne protejează pe dinăuntru dar nu ne protejează și la nivelul mucoaselor. Dacă dăm masca jos și renunțăm la ea, aveam toate șansele să luăm un virus pe care putem să-l dăm mai departe unor persoane care nu sunt imunizate', a explicat Streinu Cercel.

Săptămâna trecută a început a doua etapă de vaccinare, astfel că la București și Cluj locurile au fost deja ocupate, ceea ce înseamnă că oamenii au devenit conștienți de importanța acestui vaccin și mai mult de atât, au înțeles că este singura modalitate de a opri virusul.

„Trebuie să ne grăbim ca în cursul acestui an să vaccinăm tot ce se poate vaccina şi într-un pas alert, în aşa fel încât să imunizăm cât mai multă populaţie şi încercăm să scoatem virusul din circulaţie', a mai explicat medicul.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri