Săptămâna trecută am intrat în Postul Crăciunului, iar mulți credincioși aleg să îl respecte pe toată perioada lui. Dacă te-ai hotărât să ții tot postul, însă nu știi prea multe rețete care să fie de post, îți propunem o rețetă delicioasă și anume o supă cremă de cartofi cu ceapă.
Este o rețetă originală și delicioasă, perfectă pentru zilele friguroase de iarnă. Dacă ai poftă de ceva bun, pregătește această supă cremă pentru că este și foarte sănătoasă.
Primul pas este să pui apă la fiert într-o oală mare, după care trebuie să cureți cartofii și ceapa. Taie legumele în bucăți mari, după care adaugă-le în apa clocotită. După ce au fiert, legumele se scot din apă, apoi se pasează cu blenderul sau cu o furculiță, după ce s-au răcit. Apa în care au fiert legumele nu se aruncă. Legumele pasate se pun în apă și se adaugă una sau două linguri de făină de ovăz, apoi se verfică consistența.
Supa se condimentează cu sare, piper, boia de ardei și ulei după gust. La final, se adaugă pătrunjelul sau mărarul după gust.
Supa cremă de cartofi cu ceapă se servește fierbinte cu crutoane din pâine integrală.
Poftă bună!
Foto: shutterstock.com
Mihaela Tudor
Îți arătăm și cum poți să faci cea mai bună supa crema de linte
Citește și:
Mic dejun de post. Ce poți mânca dimineața în Postul Crăciunului?
Fă-ți acasă apă infuzată! Este o minune pentru sănătate și te ferește de o mulțime de boli