Marius Pîrvu, preşedintele ANPC: “Cafeaua de la automat e cu înălbitor de rufe, nu cu lapte”

Cafeaua de la automat e cu înălbitor de rufe

Cafeaua de la automat e cu înălbitor de rufe

Atunci când task-urile sunt multe, sedințele par interminabile și ai deadline-uri peste deadline-uri, cafeaua de la automat este cea mai mai simplă şi la îndemână soluţie.”Cafeaua de la automat e cu înălbitor de rufe, nu cu lapte”.

Românii cumpără zilnic otravă la 2 lei. Dar știţi ce conține cafeaua de la automat?

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a pornit o campanie de control în cazul automatelor de cafea amplasate în spații publice.

Vor fi verificate aproximativ 100.000 de automate de cafea amplasate în toate județele.

“Cafeaua de la automat e cu înălbitor de rufe, nu cu lapte”

Ieri, într-o conferință de presă, Marius Pîrvu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), a declarat că multe dintre aparatele de cafea nu sunt sigure.

“În momentul de față, în urma specificațiilor tehnice transmise de producător, se constată că nu au dreptul să funcționeze în aer liber, ci numai de interior, de asemenea, nu trebuie să funcționeze decât dacă sunt branșate la o rețea de apă și trebuie să scrie pe eticheta lor ceea ce beți, respectiv cafea sau … cafea cu albire, pentru că nu vorbim despre cafea cu lapte , ci cafea cu vãlbitor de rufe, de ce ce vrea.

Machiatto nu e machiatto … La automatele de cafea “nicht” cafea măcinată. Intră în foarte multe amănunte. Din nefericire, nu voi primi nimic, ca de obicei. Noi decât constatăm și sunt alte entități care vor face acest lucru. ANSVSA va trebui să meargă la fiecare loc în care se instalează un automat de cafea. Acolo va primi autorizație de funcționare. Deja, am dat informări către ANSVSA și ANAF “, afirmat Pîrvu, potrivit Agerpres .

Potrivit unor studii, automatele de cafea din România sunt legate de recipiente care utilizează surse de apă necunoscute.

 

Iulia Sandu

Foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse