Maria Nicolau călătorește în lumea exterioară pentru a descoperi o lume interioară. Povestea unui blogger pasionat de călătorii

La numai 28 de ani  a vizitat deja 35 de țări. India, Indonezia, Mexic, insulele Seychelles sau insulele Bahamas reprezintă doar o parte dintre destinațiile alese. Maria Nicolau este pasionată de călătorie și nu ezită să le împărășească celor din jur experiențele sale.

Maria Nicolau, blogger pasionat de călătorii

Maria Nicolau a descoperit că îi place să călătorească, iar în ultimii ani, aceasta și-a publicat periodic experiențele acumulate în cadrul proiectului ,,Călătorii pentru Suflet – Călătorește în lumea exterioară, pentru a descoperi o lume interioară

,,Sincer, știu sigur că din viața mea vor face parte călătoriile întotdeauna. Visul meu era să am o insulă, undeva într-un loc exotic, în care să creez un fel de resort sufletesc, unde oamenii să vină să se regăsească. Spiritual, atâta timp cât suntem în viață, nu cred că acest parcurs se termină.

Maria a dobândit o înclinație încă din copilărie. Își amintește că primele ei vacanțe în afara țării le-a făcut împreună cu familia. La vârsta de șase ani,  a umblat prin Europa alături de părinții ei. Mai târziu, când a mai crescut, aceștia obișnuiau s-o trimită singură prin tabere. Însă, în 2010 a descoperit un altfel de mod de a privi lumea. În acel an a plecat prima oară în China. A participat la o tabără dedicată artelor marțiale și energetice tradiționale chineze, Tai Chi și Wu-Shu. Tabăra s-a desfășurat într-un sat aflat în vârful munților Wudang, zonă rareori frecventată de turiști.

,,Atunci am observat ce înseamnă să călătorești cu adevărat autentic, adică să ai o incursiune reală în spațiul lor ca și cum ai fi unul de-al lor, să practici un sport sau o tehnică energetică autentică și ei să împărtășească cunoașterea lor cu tine. a povestit ea.

Înainte de a-și urma visul, Maria a terminat o Facultate de Psihologie, a lucrat în marketing și a investit într-o firmă de haine. După un timp, a înțeles că aceste ocupații nu o făceau cu adevărat fericită, că își consuma resursele personale pentru niște lucruri nu tocmai plăcute. Atunci a luat o decizie hotărâtoare. A pornit într-o aventură ce avea să-i devină un proiect important în următorii ani: ,,În loc să mă angajez, am preferat să încep acest drum ca și cum ar fi un job, ca și cum ar fi o carieră. Și când îți faci un bussiness, la început nu câștigi bani, nu știi cum o să câștigi bani. Însă, investești foarte multe resurse proprii. Asta am făcut eu în sensul ăsta, în sensul pasiunii.

Un nou stil de a călători

Maria Nicolau a dus mai departe ideea de călătorie și a început să pună bazele unui blog în această zonă. Astfel, blogul a luat naștere din dorința Mariei de a experimenta un nou stil de a vizita locurile necunoscute, unul total diferit de cel spre care s-ar îndrepta un turist obișnuit. Ea încurajează călătoria pentru suflet. ,,Înseamnă o călătorie inițiatică, adică un parcurs conștient de descoperire a spațiului în care mergi și a spațiului tău interior. Ești foarte atent la tine încă din momentul în care pleci de-acasă până când te-ntorci. Dup-aia ești conștient de ce schimbări se produc , de ce se întâmplă în mintea ta, în sufletul tău, ce se întâmplă cu emoțiile tale. Încerci să trăiești cât mai mult în prezent și încerci să absorbi tot ce se întâmplă în jurul tău.

,,Eu atunci când călătoresc simt că pot să fiu prezentă mult mai ușor decât acasă. Sunt extraordinar de entuziasmată și mintea mea este foarte dornică să absoarbă tot ce se petrece în jurul meu. Mă bucur de fiecare om pe care îl văd, de fiecare clipă. Îmi place să văd lucruri foarte diferite de lucrurile pe care sunt obișnuită să le văd acasă: culturi noi, filosofii noi, alt stil de viață. Îmi place să văd diversitate.

My Exotic Dream, blogul Mariei Nicolau,  deține o filosofie și un mesaj propriu: ,,Mesajul blogului este: Călătorește în lumea exterioară pentru a descoperi lumea interioară! Adică exact această idee : orice loc în care mergi te îmbogățește mental, spiritual, emoțional, chiar și fizic, de ce nu? Nu am vrut ca oamenii să se raporteze la o persoană. Nu puneam poze cu fața, toate pozele mele erau cu spatele, vorbeam puțin impersonal. Eu am încercat să fiu inspirație pentru oameni, să se poată pune în locul meu. Să se uite:<>

Diferitele culturi întâlnite au convins-o pe Maria să privească viața într-o lumină mai puțin materialistă. Credința balinezilor în energii pozitive și negative a influențat-o în felul în care se raportează la lumea înconjurătoare. ,,Am început să car cât mai puține bagaje, să-mi dau seama că am nevoie de din ce în ce mai puțin de lucruri.

O experiență mai neobișnuită

Insula Bali, din arhipelagul indonezian, este locul frecventat de blogger cel mai mult. A stat șase luni în Bali, iar de curând s-a întors din a șasea călătorie organizată în această destinație. Acolo a trăit și cea mai neobișnuită experiență de până acum. Ea s-a deprins să viziteze diferite temple, să participe la ritualuri și să ajungă în locuri ocolite de restul turiștilor. Astfel, într-o noapte, la ora 12, a plecat împreună cu un grup de români să participe la un ritual de purificare într-o cascadă. Balinezii cred atât în magie albă, cât și în magie neagră. Ei atunci au asistat la un ritual dedicat magiei negre, unde balinezii sacrificau găini și aveau un comportament șocant, după cum mărturisește chiar ea. ,,Pot să spun că ne-a speriat puțin. Nu ne-a afectat pe noi cu nimic, doar că a fost un impact să vedem o asemenea diferență religioasă și culturală.

India și întâlnirea cu Dalai Lama

Dintre toate destinațiile vizitate, India a impresionat-o cel mai mult pe Maria prin complexitatea ei. ,,Totul funcționează fix pe dos. Dar cumva, energia de-acolo și felul oamenilor de a fi, te face să înțelegi că poți să vezi viața și altfel, nu neapărat prin prisma asta materială. E mizerie, e haos, e aglomerație. Ești un pic atent la alte lucruri.

În luna ianuarie a acestui an, Maria Nicolau a participat timp de două săptămâni la festivalul Kalachakra, unde Dalai Lama predă învățăturile lui. Dalai Lama nu mai poate preda în Tibet deoarece se află în exil, prin urmare festivalul are loc în India. La acel moment, ea nu cunoștea foarte multe despre budism. S-a hotărât cu două zile înainte de plecare că vrea să ia parte la acest eveniment. ,,Zic: Bine, vreau să-l cunosc pe Dalai Lama. De ce nu? Am ajuns în cel mai sărac stat Indian. Erau acolo 300 de mii de oameni veniți pentru acest eveniment, dintre care 200 de mii erau călugări tibetani. Și-n fiecare zi stăteam de pe la șase dimineața până la trei după-amiaza în postură de meditație într-un cort imens. Ascultam învățăturile lui Dalai Lama în tibetană. Așa că am stat mai mult și am meditat. Am încercat să mă conectez energetic și poate am primit ceva. Dacă era să-mi folosesc foarte mult mintea și să încerc să înțeleg doar mă frustram. Tibetană n-aveam cum să înțeleg. Traducerea era foarte proastă. Consider că acea experiență a avut această lecție pentru mine: că nu te trebuie neapărat să înțeleg cu mintea, că pot să mă relaxez și să-mi dau seama că lucrurile pot să funcționeze cu mine și energetic și spiritual direct.

 Întâlnirea cu Dalai Lama a marcat-o în mod plăcut pe Maria, în special prin personalitate și prin prezența lui.

,,M-a marcat naturalețea lui. Era foarte simplu ca om și avea o lejeritate în felul de a fi. Râdea, făcea glume. Era foarte sincer cu orice. De exemplu, foarte mulți oameni sunt frapați că Dalai Lama consumă carne. Dar a spus: <> Am înțeles că a fost bolnav și doctorul i-a recomandat să consume carne că altfel nu poate să aibă destulă vitalitate. Sau îl durea gâtul, se mai oprea din discurs și zicea: <> Dacă l-ai cunoaște pe stradă, fără să fie îmbrăcat în portul lor tradițional, nu ai ști că este Dalai Lama.

Ce le recomandă turiștilor?

Pentru cei dornici să se relaxeze și să aibă parte de o priveliște foarte frumoasă, Maria recomandă vizitarea insulelor Seychelles. Pentru o destinație exotică și spirituală, ea recomandă insula Bali. Bali oferă locuri de relaxare, surf și spiritualitate.

Deschide galeria foto pentru a vedea mai multe fotografii cu Maria Nicolau.

Simina Drăguț

Citește și:

Raluca Jordan, „sculptoriţa de flori', şi-a dus pasiunea către perfecțiune

Mihaela Spiridonescu, antrenoarea de viață sănătoasă

Laura Călin, afaceri din respectul pentru natură

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Povestile voastre