Mari minuni săvârșite de Sfânta Cuvioasă Parascheva

Sfânta Cuvioasă Parascheva este unul dintre cei mai mari sfinți ai creștinătății și, fără îndoială, printre cei mai iubiți. Și asta mai ales ca urmare a harului său nemăsurat, grație căruia a săvârșit nenumărate minuni atât în timpul vieții cât și după moarte.

sfanta cuvioasa parascheva

Creștinii se strâng la racla sa nu doar pe 14 octombrie, atunci când este prăznuită sfânta, ci zi de zi, cu speranța în suflet că problemele lor își vor găsi rezolvarea. Iar sfânta nu le-a înșelat niciodată așteptările și a dat grabnic curs rugăciunilor fierbinți ale acestora.

Să descoperim, împreună, câteva dintre cele mai mari minuni săvârșite de Sfânta Cuvioasă Parascheva, așa cum sunt ele prezentate pe site-ul www.sfantaparascheva.com.

Minuni săvârșite de Sfânta Cuvioasă Parascheva pentru sănătate

  • O femeie sărmană, în vârstă de 40 de ani, neglijase o sinuzită, iar infecția se extinsese la nvielul creierului. Medicul la care a mers în acest stadiu al afecțiunii i-a spus că nu poate scăpa de infecție decât dacă o supune unei operații dificile, dar șansele de supraviețuire nu erau foarte mari.

Unic întreținător al celor trei copii ai săi, femeia a decis să-i ceară ajutorul Sfântei Parascheva. A dat un pomelnic, i s-a închinat sfintei, s-a rugat, iar după doar o săptămână a început să elimine infecția prin orificiile nazale. Cu ajutorul sfintei, a reușit să evite operația și, mai ales, să scape cu viață.

  • Un preot din Ardeal suferea de TBC și, din cauza tratamentului agresiv, a început să-i slăbească vederea. Medicul curant i-a confirmat că orbirea este un efect secundar al tratamentului. Atunci, preotul a plecat către Iași să se roage la moaștele Sfintei Parascheva. Pentru că a ajuns seara, Mitropolia era închisă.

Atunci, preotul a îngenuncheat afară, lângă peretele unde se află moaștele sfintei și s-a rugat, cu ochii în lacrimi, ore în șir. Chiar de a doua zi a constatat că vederea i se îmbunătățește. În scurt timp, analizele au confirmat că plămânii lui funcționează în parametri normali, iar vederea i-a revenit complet.

Citește și Tradiții și superstiții de Sfânta Parascheva

Minuni săvârșite de Sfânta Parascheva pentru recuperarea bunurilor furate

  • O femeie sărmană, de la țară, i-a cerut ajutorul sfintei întrucât cineva îi furase vaca, unica avere pe care o deținea. A lăsat un pomelnic, s-a închinat la moaștele sfintei, după care a plecat. S-a reîntors, însă, după doar o săptămână, pentru a-i mulțumi sfintei care a ajutat-o să-și recupereze vaca, pe care a găsit-o la trei sate distanță.
  • O studentă la Stomatologie făcea practică într-o clinică. Într-un moment de neatenție, și-a lăsat poșeta nesupraveghetă pe birou. Pacientul aflat în acel moment în cabinet a profitat de neatenția acesteia și i-a sustras o sumă importantă de bani și un ceas de mână. Când a constatat lipsa lucrurilor, tânăra i-a cerut ajutorul Sfintei Cuvioase Parascheva. I s-a închinat, s-a rugat și a lăsat un pomelnic.

La doar trei zile de la această întâmplare, un om în vârstă intră în cabinetul medical și îi înapoiază tinerei studente lucrurile dispărute. Acesta i-a mărturisit că e tatăl tânărului care a furat acele lucruri, și-a cerut iertare în numele fiului său și i-a povestit că atunci când a descoperit acele lucruri la fiul său, l-a bătut până i-a spus de unde le-a furat.

Sfânta Cuvioasă Parascheva ajută fetele nemăritate să-și găsească alesul

  • O farmacistă de 32 de ani își dorea foarte mult să se căsătorească, însă norocul în dragoste o ocolise. Rugăciunea îndreptată către Sfânta Parascheva i-a înlesnit întâlnirea cu un medic văduv. Într-o primă fază, relația lor nu părea a fi serioasă, întrucât printre calitățile medicului nu se număra fidelitatea.

Dezamăgită de turnura pe care au luat-o lucrurile, tânăra a continuat să se roage Sfintei Parascheva. Peste câteva zile, medicul nu doar că s-a reîntors la ea, dar a și mers la familia ei și a cerut-o de soție.

  • O tânără ardeleană mai avea puțin timp până să facă nuntă. Numai că lucrurile au luat o turnură neașteptată, iar tânărul a fugit înainte de nuntă și s-a căsătorit cu o altă femeie. Distrusă de durere, tânăra s-a dus la Iași, la Mitropolie, unde s-a închinat la moaștele sfintei și a dat un pomelnic. La distanță de doar o lună de zile, a cunoscut un bărbat cu care s-a căsătorit și cu care este fericită.

Sfânta Parascheva dă grabnic ajutor la examene

  • O femeie avea o fată care trebuia să suțină bacalaureatul. Din păcate, fata nu se pregătise suficient, iar mama a decis să vină împreună și să se roage la Sfânta Parascheva. Fata nu știa nicio rugăciune, așa că nu a făcut decât să îngenuncheze în fața raclei și să-i spună sfintei că se teme foarte mult de proba la limba română întrucât nu a învățat decât un singur autor. Sfânta a făcut și pentru ea o minune, astfel încât la examen i-a picat exact ce învățase și a luat o notă mare.

Citește și Ce blestem poartă veșmintele Sfintei Cuvioase Parascheva

  • O doctoriță avea o fiică ce picase la un examen și risca să repete anul. Doctorița a alergat cu lacrimi în ochi la moaștele sfintei pentru a-i cere ajutor pentru fiica ei. Acolo s-a întâlnit cu o fostă pacientă și căreia i-a spus problema ei. Întâmplarea făcea ca pacienta să aibă un fiu care era prieten cu profesorul care o picase pe fată. A fost suficient ca tânărul să vorbească cu profesorul pentru ca acesta să o reexamineze pe studentă. La a doua încercare, aceasta a luat examenul și a promovat în anul următor.

Alte minuni săvârșite de Sfânta Cuvioasă Parascheva privesc găsirea unui loc de muncă, a unei locuințe, mutarea într-un alt oraș. Cunoști și alte minuni făcute de sfântă? Ai fost martoră la astfel de minuni?

Sursa foto: libertatea.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Spiritualitate