Mărci de suc periculoase pentru consum, retrase de la vânzare din toată țara

Atenție la ce beți, atenție ce cumpărați copiilor: oricine a cumpărat unul dintre produsele de mai jos, le poate returna și își poate recupera banii. Iată care sunt mărcile de suc periculoase:

După mai multe teste și analize, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a retras de la vânzare mai multe tipuri de suc, din cauza conținutului de oxid de etilenă. Aceste sucuri se găsesc în marile supermarketuri din întreaga țara: Cora, Penny, Selgros, Metro și Carrefour.

Compania care produce băutura răcoritoare Figo, produsă în România, a fost informată de către unul dintre furnizorii săi cu privire la existenţa substanţei oxid de etilenă ce depăşeşte limitele permise de reglementările în vigoare, într-un ingredient al materiilor prime.

De asemenea, producătorul sucurilor Fruit&Friends, a retras produsele de pe piață, ca măsură de prevenție, existând suspiciunea depășirii conținutului de oxid de etilenă peste limitele admise într-unul din ingredientele utilizate în fabricarea produselor.

Oxidul de etilenă este folosit ca virucid și bactericid și a fost găsit la începutul acesti veri și în sortimentele de înghețată Snickers, Bounty și Twix. Loturile contaminate sunt postate pe site-ul ANSVSA.

Oxidul de etilenă e un gaz inflamabil incolor la temperatura camerei, cu un miros ușor dulce;

Oxidul de etilenă este utilizat pentru:

  • – pentru producerea gazelor sterilizante bazate pe oxid de etilenă
    – ca produs intermediar pentru fabricarea altor substanţe chimice
    – în amestecuri de calibrare
    – ca gaz sterilizant pentru diferite produse alimentare, pesticid şi consumabil în procese medicale.

Foto: 123rf

Citeste și:

5 idei de vacanță pentru femeile singure

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri