Mami, mergem în vară în Creta?

avantaje.Creta.22.05.2014

Dintre toate destinaţiile de vacanţă cu servicii prietenoase pentru copii, Creta este una dintre cele mai cunoscute şi apreciate opţiuni. Pe lângă plajele ei minunate, mângâiate înduioşător de marea Libiei şi de marea Cretană, vei găsi o insula plină de istorie şi cultură, cu locuri minunate, în care cei mici se vor simţi ca nişte personaje de poveste.

,,Comori' pentru cei mici

Una dintre cele mai frumoase şi interesante ,,descoperiri' ale celor mici, când vor merge în vacanţă în Creta, va fii capitala, Heraklion. Aici toate magazinele cu îngheţată sunt înconjurate de clădiri si ziduri imense, toate foarte vechi, încărcate de istorie şi cultură, numai bune de explorat. Unde mai pui că o plimbare pe străduţele pitoreşti le va permite să înţeleagă pe deplin farmecul tradiţional al acestui tărâm de poveste.

O privelişte minunată a portului şi a feriboturilor care vor pleca spre Atena se poate vedea de pe zidurile care înconjoară piaţa Eleftherias, renumită şi pentru spectacolele şi festivalurile numeroase care au loc pe toată perioada verii.

O modalitate extraordinară de a începe o zi de aventură pe ,,Insula Miracolelor' este să prindeţi un răsărit de soare pe malul mării din Heraklion, care este, de fapt, un fel de muzeu în aer liber. De aici cei mici pot admira păsările şi bărcile colorate şi pot vizita portul veneţian sau cetatea Koules, străjuită de ziduri înalte, care urcă, parcă, până la cer.

Aventuri si alte distractii

Majoritatea restaurantelor au grădini superbe, unde cei mici se pot juca de-a spartanii, şi oferă delicii culinare nemaipomenite pentru gusturile rafinate ale micilor gurmanzi. Pentru a-ţi face siesta şi a-ţi consuma energia, Fântâna din Piaţa Leilor le va stârni curiozităţi şi impresii atât de copleşitoare încât li se va face foame din nou.

Însă vor omite această ,,neplăcere' imediat ce vor păşi în Muzeul de Istorie Naturală unde vor avea atât de multe lucruri de făcut, încât vor uita şi de îngheţată şi de apa caldă a mării sau de peştișşorii aurii din golfurile de pe insulă. Cei mici vor adora să sape după oase de dinozauri, să exploreze o peşteră sau să conducă o navă. Nimic nu le va plăcea mai mult decât să urce în simulatorul de cutremure sau să ia parte la activităţi meşteşugăreşti fascinante ori să afle lucruri interesante despre speciile de animale care trăiesc pe această insulă misterioasă.

Sejur Charter Creta 

Hotel Floral – de la 780 euro/doua persoane, 7 nopti cazare cu mic dejun, transport cu avionul, asistenta turistica,  agentia Gulliver Tours, call center 021/794.75.07

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber