Malta – locul unde găseşti cea mai fină dantelă!

avantaje.Malta.07.06.2014

Dacă ai fost în Malta şi nu ţi-ai cumpărat dantelă, atunci ai făcut drumul degeaba. Malta este faimoasă pentru dantele, pe care le găseşti în toate pieţele şi târgurile din regiune.

Plăcerea şi apetitul turiştilor români pentru a cumpăra orice, mai ales suveniruri, atunci când merg în vacanţă, este în continuare o mare bucurie pentru proprietarii de magazine şi boutique-uri din toate centrele turistice ale lumii.

Printre acestea se regăseşte şi Malta, mai ales că aici poţi găsi, în aproape orice magazin, în orice piaţă sau târg, cele mai frumoase dantele din lume.

Cel mai cunoscut loc in care se confectionează dantele fine

Ta’Dbiegi cea mai veche localitate din Gozo, este foarte bine cunoscută pentru dantela care încă se confecţionează aici la scară largă.

Toate gospodinele din Ta’Dbiegi se îndeletnicesc cu confecţionarea celei mai fine şi elegante dantele din lume. Se spune că dantela realizată aici era preferata reginei Victoria.

De-a lungul întregului sat găseşti magazine individuale, de unde poţi cumpăra dantelă realizată manual de soţiile faimoşilor meşteşugari din Ta’Dbiegi. În mare parte, magazinele sunt, de fapt, ateliere cu vânzare, în care poţi asista oricând la o demonstraţie fascinantă pe viu despre cum se face dantela. Este ceva ce nu ar trebui să ratezi…

Suveniruri handmade in Ta’Dbiegi

O vizită la Ta’Dbiegi în Gozo poate fi o ocazie unică de a cumpăra dantelă handmade, dar şi alte suveniruri realizate manual de către localnici: sticlărie, ceramică,  sau bijuterii în filigran din argint şi aur, perfecte pentru cei care te aşteaptă acasă.

Dacă ai ajuns în acest sat  poţi vizita, de asemenea, Muzeul de Folclor Gharb sau biserica Ta ‘Pinu. Nu pleca fără o sticluţă de lichior de fructe de cactus, o băutură tradiţională, pe care o poţi consuma fără probleme, deoarece este 100% naturală.

Early Booking Malta

Hotel Excelsior 5* – de la 549 euro/pers, transport cu avionul, transferuri, 7 nopţi cazare cu mic dejun, asistenţă turistică, ofertă aniversară Malta Travel– 15 ani (www.malta.ro), 021/318.59.92

Autor:  Carmen Ştefan

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vacanta