Mâine, rugăciunea universală la rugămintea Papei

rugaciune universala

Mâine, 25 martie, de Buna Vestire, haideți să ne rugăm cu toții ca să depășim sănătoși această grea încercare a omenirii. Vom rosti rugăciunea universală la rugămintea Papei, cea mai cunoscută rugăciune a lumii creștine, Tatăl Nostru.

Sfântul Părinte, Papa Francisc, face un apel către toți creștinii lumii, în aceste momente de grea încercare. Suveranul Pontif ne adresează tuturor rugămintea ca mâine, 25 martie, la ora 12, fiecare dintre noi să recităm 'Tatăl Nostru', un gest prin care dorește să universalizeze rugăciunea ca metodă de combatere a pandemiei de Coronavirus, care în Italia s-a soldat cu peste 6.000 de decese până în prezent.

“În aceste zile în care omenirea tremură în fața amenințării pandemiei, mi-ar plăcea să propun creștinilor să-și unească vocile”, a spus Papa duminică, după rugăciunea Angelus.

Sfântul Părinte i-a convocat astfel pe toți credincioșii din lume să spună rugăciunea “Tatăl Nostru”, miercuri la ora 12.00.

Două zile mai târziu, vineri 27 martie, Papa a anunțat că va prezida la 18:00 ora locala (17:00 GMT) un moment de rugăciune în Piața Sf. Petru.

“Începând de acum, vă invit pe toți să participați spiritual cu ajutorul mass-media. Vom asculta Cuvântul Domnului, ne vom înălța rugăciunile, vom preaslăvi Sfânta Euharistie, iar la sfârșit voi pronunța Binecuvântarea «Urbi et Orbi», la care se va adăuga posibilitatea iertării universale a păcatelor”, a spus Papa.

“Vrem să răspundem în fața pandemiei cu o pandemie de rugăciune, compasiune și tandrețe. Să ne menținem uniți”, a mai subliniat Suveranul Pontif.

foto: 123rf

Citeste și:

Președintele Slovaciei a creat o nouă modă: masca asortată cu rochia

Poveste adevărată: Bianca îi povestește lui Flick Domnul Rimă cum a aflat că are Coronavirus

Poveste adevărată: Lucetta Amelotti și Carlo Morandotti uciși de coronavirus

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Spiritualitate