Maica Tereza, sanctificată pe 4 septembrie 2016

Maica Tereza, călugărița care și-a dedicat întreaga viață ajutării persoanelor defavorizate din India, va fi sanctificată. Acesta a fost anunțul făcut pe 15 martie de Papa Francisc, citat de www.cnn.com.

maica tereza sanctificata

Data de sanctificare reprezintă ajunul zilei în care aceasta s-a stins din viață, 5 septembrie 1997. Pentru a fi sanctificată, o persoană trebuie să fi făcut două minuni recunoscute de Vatican.

Minuni săvârșite de Maica Tereza

În decembrie, Suveranul Pontif anunțase că Maica Tereza va fi declarată sfântă abia după ce i se va recunoște o a doua minune care i-a fost atribuită, și anume vindecarea, prin rugăciune, a unui bărbat din Brazilia diagnosticat cu multiple tumori cerebrale. Vindecarea miraculoasă s-a produs după trecerea în neființă a Maicii Tereza.

Călugărița a fost beatificată în octombrie 2003 de către Papa Ioan Paul al II-lea, după certificarea primului miracol pe care aceasta l-a săvârșit. Este vorba despre cazul unei femei de 30 de ani, din Calcutta, care a declarat că s-ar fi vindecat de o tumoare stomacală după ce s-a rugat la Maica Tereza. Comitetul științific de la Vatican nu a găsit nicio explicație științifică pentru această vindecare, motiv pentru care a fost declarată miracol.

Cine a fost Maica Tereza

Maica Tereza s-a născut în 1910, în Albania. La 18 ani, s-a retras într-o mănăstire irlandeză, unde a și primit numele cu care s-a făcut cunoscută. Câteva luni mai târziu, a părăsit Irlanda și s-a retras într-o mănăstire din Calcutta, India.

20 de ani mai târziu, a simțit pentru prima oară chemarea de la Iisus de a-și dedica viața ajutării celor săraci. În 1984, Maica Tereza a plecat din mănăstire pentru a se dedica îngrijirii bolnavilor și sărmanilor din India și a îmbrăcat pentru prima dată celebrele straie albe cu ornamente albastre.

În 1979, a câștigat Premiul Nobel pentru Pace.

Sursa foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse