Magda Vasiliu, dezamăgită de sistemul medical românesc: “O mizerie de sistem…”

De când băiețelul ei a fost diagnosticat cu cancer, Magda Vasiliu trece prin momente foarte dificile. În ciuda faptului că a mers în Italia pentru a-i oferi celui mic cele mai bune îngrijiri, prezentatoarea tv încă se lovește de neajunsurile sistemul medical românesc, la care trebuie să apeleze constant pentru a reuși să obțină concediul medical de care are atâta nevoie.

Fiind nevoită să își îngrijească în permanență băiețelul, Magda Vasiliu are nevoie de concediu medical, iar pentru a-l obține, prezentatoarea tv trebuie să dovedească în fiecare lună care este starea de sănătate a băiețelului ei. Plimbată între instituțiile statului, Magda Vasiliu a ajuns la capătul puterilor și chiar dacă problema ei a fost discutată, schimbările au întârziat să apară.

Pentru a-și exprima revolta, prezentatoarea tv a postat mai multe mesaje pe contul ei de socializare, în care a vorbit atât despre problema transfuziilor de sânge din România, cât și despre felul în autoritățile continuă să îi ceară acte care să dovedească că băiețelul ei primește un tratament în Italia și are nevoie de îngrijirea ei.

“O mizerie de sistem. Vlad a făcut cel putin 5 transfuzii. Acum i se făceau analizele, în secunda următoare, dacă era nevoie, apărea punga de sânge.Să le fie rușine celor care susțin că se poate trata cancerul în România.Domnilor guvernanți, prietena mea, care lună de lună aleargă de nebună între instituțiile statului pe care voi îl administrați, tocmai ce m-a anunțat că e în căutarea unui expert, care își va da (sau Nu), semnătura pentru ca eu, mamă plătitoare de taxe și contribuții, să-mi pot lua în continuare amărâtul ăla de concediu medical! O hârtie parafată de spitalul de aici certifica încă din iulie atât diagnosticul, cât și durata tratamentului, 12 luni. Pentru cei de la București hârtia are aceeași valoare ca și sistemul medical românesc, adică zero. Prietena mea aleargă lună de lună de la Marie Curie (unde Un singur medic poate semna hârtiile, dacă pleacă în concediu sau vrea să stea acasă 3 zile, deja am o problemă) la DSP, la Casa de asigurări, la medicul de familie și invers, să le arate unor angajați ai statului că Vlad chiar face investigații, analize etc. Niște lucrători din sistemul de sănătate cer pe zile (!) acte doveditoare, fapt care arată că , deși lucrează în Sănătate, n-au nici cea mai vagă idee despre cum se desfășoară un protocol chimioterapeutic.. Sunt cure, pauze, evaluări, iar cure etc. Ba mai mult, spun senini: “Nu ne-am mai confruntat cu o astfel de situație!”. Păi, normal că Nu! Cine dracu e dement să-și lase copilul în spital sau zăcând, acasă, ca să alerge după niște acte de căcat?!? Mulți, cei mai mulți renunță. D-aia nu v-ați mai confruntat!!! Lună de lună traduc și legalizez hârtii medicale, deși diagnosticul și tratamentul sunt fix aceleași de luna trecută.. Cât despre schimbarea legii, nu se mai aude nimic!!! Ați promis, ați vorbit la tv, m-ați asigurat că lucrurile se schimbă! Eu, în naivitatea mea, am fost tentată să vă cred! Bine că n-am facut-o!!! Deci , dlor guvernanți, unde e legea????? Că, atunci când aveți de furat, vă treceți ordonanțele în câteva ore! Rușine!”, a fost mesajul postat de Magda Vasiliu pe facebook.

Foto: libertatea

Citește și:

Denis de la The Motans păstrează cu sfințenie un obiect primit de la tatăl său

Ce scrisoare i-a lăsat Cathriona White lui Jim Carrey înainte de a se sinucide? Mesajul este impresionant

Dan Bittman, din nou pe micile ecrane! Când începe noua emisiune a cântărețului

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete