Machiajul natural și 7 motive tentante pentru a-l alege

Machiajul natural este un machiaj minimal, iar cel mai bun exemplu în acest sens îl găsești la modelele din revistele glossy, care fac reclamă la produsele de îngrijire a pielii și care par a avea un ten natural impecabil.

În realitate, însă, în spatele aspectului lor perfect se ascund make-up artiști foarte talentați, pentru că acest tip de machiaj poate fi unul dintre cele mai dificil de obținut. Însă nu imposibil de realizat și, mai ales, unul cu rezultate spectaculoase. Un al doilea exemplu foarte bun sunt franțuzoaicele, care arată întotdeauna impecabil, însă nu se machiază niciodată strident, punând mai mult accent pe îngrijirea pielii și nu pe machiaj. Dacă te-am făcut curioasă și vrei să afli care sunt cele mai tentante motive pentru care poți alege acest tip de machiaj, descoperă-le în cele ce urmează:   

  1. Este la modă în acest moment peste tot în lume

Acest tip de machiaj cu aspect mat și aproape insesizabil este o apariție consecventă în industria de fashion din ultimele sezoane. Este o alternativă preferată pentru simplitatea sa în fața stilurilor excentrice de machiaj sau a celor cu mult glitter și nuanțe neon folosite pe podiumuri. Chiar dacă este aproape imperceptibil, acesta se remarcă cu ușurință, cucerind tot mai multe admiratoare.     

  1. Îți accentuează frumusețea naturală

Machiajul natural te poate ajută să fii mai frumoasă fără să pari machiată. Gândește-te doar la fetele de pe podiumurile de modă care, deși par atât de naturale, sunt foarte machiate și au trăsăturile corectate. Secretele acestui tip de machiaj constau în produsele folosite, care nu trebuie să fie multe, și în abilitatea de a identifica nuanțele potrivite pielii tale. O trusa de machiaj de calitate, un fond de ten bun și un ruj sunt produsele de bază pe care trebuie să le folosești.

  1. Implică folosirea unui număr redus de produse

Deși nu implică utilizarea multor produse de machiaj, acestea trebuie neapărat să fie de calitate și să fie aplicate printr-o tehnică ireproșabilă pentru a evidenția în mod natural toate trăsăturile feței. Pentru ten, folosește un primer, un fond de ten sau o pudră în nuanța tenului tău, pentru ochi nuanțe neutre și mascara, iar pentru buze ruj în nuanțe naturale (precum rose sau mocha) și un gloss.

  1. Este apanajul ținutelor elegante

Dacă preferi stilul vestimentar minimalist și elegant, acesta este machiajul cel mai potrivit. Atunci când iubești să porți piese vestimentare simple, în culori naturale și cu puține accente de culoare, este de la sine înțeles că și produsele de machiaj trebuie să se încadreze în acest ansamblu și să se potrivească foarte bine. Iar trăsăturile tale nu trebuie să fie în niciun caz pronunțate, ci doar puse în evidență, acest tip de machiaj chic și clasic fiind alegerea perfectă.

  1. Este potrivit atât pentru zi, cât și pentru seară

Machiajul natural este, așadar, un machiaj universal. Pentru că este un machiaj care îți luminează fața este foarte potrivit pentru zi, însă te poate face, cu ușurință, să strălucești și într-o ținută de seară. De asemenea, acest tip de machiaj este foarte potrivit și la birou, pentru femeile care sunt foarte ocupate și nu au foarte mult timp la dispoziție pentru a se pregăti dimineața.

  1. Te face să pari tânără indiferent de vârstă

Știm că acest lucru sună ca într-o poveste, însă este adevărat. Întrucât pune accentul în mod discret pe trăsături, acest machiaj reușește prin prospețimea sa să te întinerească. Este un machiaj care în primul rând imită aspectul natural al pielii și care nu o încarcă. Gândește-te doar la fondul de ten folosit necorespunzător care arată cu totul nenatural și este un adevărat deserviciu pentru tenul femeilor care par astfel mult mai în vârstă.

  1. Este iubit de bărbați

În timp ce noi folosim machiajul fie pentru a impresiona, fie pentru a ne ascunde micile imperfecțiuni în fața bărbaților, efectul asupra lor este unul invers. Sondajele arată aproape în unanimitate că bărbații nu apreciază deloc machiajul strident, pe care în percep ca pe o mască și un zid care ascunde frumusețea naturală a unei femei. Și tot ei consideră că femeile care se machiază strident nu au încredere în ele, sentiment care de asemenea nu este deloc atrăgător și sexi.

Rolul machiajului este acela de a îmbunătăți condiția tenului și de a pune în evidență cele mai frumoase trăsături ale chipului. Iar machiajul natural te poate ajuta perfect să faci acest lucru, cu un efort minim.    

Sursa foto: shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Frumusete