Luminița Saviuc, autoarea celui mai citit material de dezvoltare personală: “Mi-am transformat rănile în înţelepciune”

 

coach luminita saviuc

În 2012, Huffington Post publica un articol semnat Purpose Fairy: „15 lucruri la care trebuie să renunţi pentru a fi fericit', care a fost distribuit de peste 1,2 milioane de utilizatori de Facebook şi a devenit cea mai citită postare din toate timpurile.

Autoarea celui mai citit material de dezvoltare personală, o româncă de 29 de ani originară din Suceava, Luminiţa Daniela Saviuc, a reuşit să cucerească astfel o lume întreagă cu talentul ei motivaţional şi a lansat şi un volum cu acelaşi titlu scris acasă, la Suceava, un „ghid motivaţional pentru a fi fericit fără efort', apărut în România, la Editura Litera.

Parcursul autoarei este ilustrarea celor mai multe dintre cele 15 lucruri despre care vorbesc recomandările ei, sfaturi provenite din experienţe personale, unele cumplit de dureroase. Cu o copilărie marcată îngrozitor de violenţa unui tată abuziv, violenţă care nu a încetat decât atunci când fetiţa avea 12 ani, iar tatăl ei a murit, Luminiţa a găsit puterea de a continua să studieze arta, la liceu, apoi economia şi psihologia, pentru ca în 2007 să plece în Statele Unite.

După trei ani americani, a început să scrie la blogul personal numit Purpose Fairy şi a mers să lucreze la Mindvalley, companie al cărei lider, Vishen Lakhiani, i-a devenit mentor. În 2012, a început turneele motivaţionale şi a susţinut în toată lumea discursuri în care vorbea despre puterea de a trece peste abuzuri, despre uitarea unei iubiri distruse, despre iertare şi rănile închise, despre dedicare, dezvoltarea personală şi fericirea unei vieţi frumoase.

Pentru revista Avantaje, cea mai citită autoare de literatură motivaţională din lume, Daniela Saviuc, a răspuns, între lansarea cărţii sale şi plecarea la Kuala Lumpur, unde locuieşte acum, câtorva întrebări.

Ai avut o copilărie grea. Cum era mediul de acasă?

Când un om suferă, există o tendinţă de a proiecta propria suferință asupra celor din jur. Și cum tatăl meu a proiectat foarte multă suferință asupra mea în primii mei 12 ani de viață, presupun că în inima lui era foarte multă suferință și foarte multă durere. Atât de multă suferință, că dădea pe-afară sub formă de abuz fizic, psihic și emoțional asupra propriei lui familii.

Anii copilăriei au fost într-adevăr foarte dificili și nu am avut parte de prea multă liniște, însă cu trecerea anilor am învățat să iert și să las în urmă tot ce a fost dureros. Și asta m-a ajutat enorm. Mi-a dat putere să merg mai departe și să devin o persoană mai bună, mai blândă și mai iubitoare…

De ce și cum ai decis să pleci din țară?

Cu toții ne dorim să avem o viață mai frumoasă, mai fericită și mai bogată din toate punctele de vedere și uneori simțim că am putea să realizăm aceste lucruri pe alte meleaguri. Iar eu, fiind într-o relație de lungă durată cu cineva care era plecat în SUA, am decis să îl urmez, chiar dacă mi-a fost foarte greu să fac acest lucru. (În carte vorbesc mai detaliat despre asta)

Ce părere a avut familia ta despre decizia aceasta?

Mama nu a încercat niciodată să mă oprească din a-mi trăi viața așa cum am simțit eu mai bine. Mereu mi-a dat libertatea de a fi și de a merge pe drumul ales de mine, chiar dacă uneori poate nu înțelegea de ce vreau să fac anumite lucruri. Şi aș putea spune că același lucru l-a făcut și restul familiei.

Citește continuarea pe pagina următoare

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Povesti adevarate