Lumea folclorului românesc este în doliu. Cântăreața Maria Butaciu a murit la vârsta de 78 de ani

Maria Butaciu a murit

Lumea folclorului românesc este în doliu. Cântăreața Maria Butaciu a murit la vârsta de 78 de ani, vestea tristă fiind confirmată și de colegii de breaslă ai artistei, printre care se numără și Paul Surugiu, cunoscut publicului sub numele de Fuego.

Maria Butaciu a murit la vârsta de 78 de ani

Cântăreața de muzică populară Maria Butaciu a murit la vârsta de 78 de ani. Artista s-a stins după ce timp de o lună a fost în comă, aceasta suferind un accident vascular, potrivit adevarul.ro. Maria Butaciu a murit luni seară, în jurul orei 22, aceasta fiind internată la spitalul Floreasca din București.

Imediat după ce vestea tristă a fost confirmată, Fugeo a ținut să transmită și el un mesaj pe contul său de socializare.

“Cu tristețe am aflat acum de la Mioara Velicu, îndurerată, că a plecat buna noastră prietenă, marea artistă, Maria Butaciu! Se-ntâmplă să mă copleșească amintiri, clipe frumoase petrecute împreună, turnee, emisiuni și nenumărate momente ce m-au marcat!  A fost un om bun, cald, vesel, plin de viață și înțelepciune! Ne-a bucurat pe toți cu învățăturile sale, iar mie mi-a fost model, exemplu de conduită! Artiștii cumva nu mai sunt ai noștri, sunt ai publicului, și cred că publicul trebuie să și-o amintească veșnic, demnă, autentică, mândră, o pagină importantă a folclorului românesc! Acum, de Centenar, la 100 de ani de la unire, Maria Butaciu și-a lăsat vălul, și-a asezat pălăria simbolică peste România mare, care o iubește ca pe-o nestemată! Rămas bun, prietenă dragă, mare doamnă a României!”, a scris Paul Surugiu pe facebook.

Maria Butaciu s-a născut pe 19 februarie 1940, la Bistrița-Năsăud. De-a lungul carierei, aceasta a colaborat cu dirijori importanți, iar în anul 2001 a primit titlul de “Cetățean de onoare al municipiului București”.

Foto: facebook

Citește și:

Constantin Enceanu este căsătorit, dar a avut multe admiratoare: „Am întâlnit femei care mi-au spus că nu plec de acolo până nu mă au'

Dan Negru nu și-a dorit dintotdeauna să devină prezentator de televiziune: „Cred că mi-am ratat cariera'

Ce traume se ascund în sufletul Savetei Bogdan? Cântăreața de muzică populară are o poveste de viață impresionantă

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Shtiu.ro
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete