“Locuiesc în Spania, dar sufletul meu a rămas acasă… în România.” Povestea emoționantă a unei femei din comunitatea de români din Madrid

35164896_2077331749207303_1270448040506818560_n

Vremurile nu mai sunt cum erau odată. Și nici femeile… Odată cu progresele înregistrate pe toate planurile, la nivel mondial, statutul femeii s-a schimbat. De la rolul de mamă şi soție casnică a trecut încet, dar sigur, la cel de angajată sau antreprenoare. În lumea modernă femeia se implică în afaceri, politică, cercetare, iar lista poate continua la nesfârşit. Iată povestea unei românce din Spania, care a reușit să creeze o comunitate de români în Madrid.

Sunt femei care, dorind să ducă o viață mai bună, stabilă din punct de vedere financiar, au ales să plece din țară. Aceste femei au devenit exemple cu care ne putem mândri. Și-au demonstrat curajul şi puterea asumându-şi responsabilități greu de gestionat. Este şi cazul Danielei Ramona Ene, o luptătoare înnăscută, care se zbate zilnic pentru drepturile femeii. Și nu o face aici, pentru că ar fi prea simplu, ci în Spania, ṭara care a adoptat-o de 17 ani. Acolo în Madrid, a pus bazele Asociației de Femei Raza de Soare.

29513199_2043622265894562_100432388599158986_n

A pornit pe drumul străinătății cu bagajul plin de speranṭe. Nu s-a dat bătută în vremuri grele, iar gândirea sa pozitivă a ajutat-o să depăşească orice obstacol. Deşi a reuşit să ajungă acolo unde şi-a dorit, o parte din sufletul său a rămas acasă.

Daniela povesteşte că a plecat în Spania în urmă cu 17 ani. Soțul său se afla deja de un an acolo, iar după încă un an au luat şi copiii cu ei. Nu le-a fost uşor, însă astăzi reușește să se descurce lucrând pe cont propriu ca maseur şi terapeut Reiki. În plus, a fondat o asociație pentru femei în Madrid prin intermediul căreia promovează talentele româneşti peste hotare. Se implică activ în acțiuni caritabile şi are întotdeauna o vorbă bună pentru persoanele aflate în dificultate. Îi este dor de casă şi greu, îi lipsesc părinții, locurile copilăriei sale. Ca orice român autentic, Daniela Ramona Ene spune:

„Oricât de bine ar fi, sufletul rămâne acasă. Deşi ştiu că nu o să mă mai întorc, tot sper că până în ultima clipă mă voi întoarce. Stiu că a mă întoarce în Romȃnia înseamnă a o lua de la zero. Mă gândesc că am muncit atâția ani aici să îmi fac un rost, să îmi ajut copiii, dar acum când ei pleacă la casele lor, tot ce rămâne este ce am în suflet.'

În asociație se implică enorm, dedicând femeilor de acolo aproape tot timpul său liber. Încurajează tinerele să îşi dezvolte talentele şi să le prezinte lumii, mândrindu-se cu faptul că e româncă. Îşi doreşte ca româncele plecate din țară să îşi păstreze autenticitatea, iar în acest sens organizează periodic evenimente dedicate celor din Madrid, încercând să le țină unite, în mijlocul comunităṭii de români. Le încurajează să reuşească, spunând: „Femeile au uitat să fie eroine în propriile lor vieți.'

Daniela consideră că o femeie trebuie să se respecte în primul rând pe ea, ca să fie respectată de cei din jur. Dorința ei este ca româncele să înveṭe să se aprecieze pentru ceea ce sunt, amintindu-şi în acelaşi timp de unde au plecat și care le sunt rădăcinile.

Raluca Ignat

Foto: Facebook, arhiva personală

Citește și:

Poveștile cititoarelor: Alinușca – Uneori, pentru a fi fericit, trebuie să știi să renunți'

O femeie a slăbit 15 kilograme după ce a renunțat la un obicei zilnic pe care mulți oameni îl au

Vezi şi 10 mâncăruri pe care să le încerci când ești în Spania!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povesti adevarate