Localnicii, tot mai aproape să ajungă în minoritate în Veneția

Veneția este unul dintre cele mai vizitate orașe din Italia, un loc idilic în care mulți oameni își doresc să ajungă măcar o dată în viață. În Italia se discută însă de ani buni despre faptul că turiștii “au pus stăpânire” pe oraș, iar localnicii riscă să ajungă în minoritate.

Acest lucru este pe cale să se întâmple, deoarece în acest moment în Veneția au mai rămas doar 49.365 de rezidenți, în timp ce pentru turiști sunt disponibile nu mai puțin de 48.596 de paturi, conform datelor din aprilie 2023 publicate de World Crunch.

Activiștii pentru protecția drepturilor localnicilor din Veneția au tras numeroase semnale de alarmă în ultimii ani, susținând că orașul este supraîncărcat cu turiști, iar rezidenții nu se pot bucura de frumusețea canalelor și a străzilor înguste. În ultimii ani s-a discutat intens și de introducerea unei taxe pe care turiștii să o achite în momentul în care ajung în Veneția, de până la 10 euro pe zi. 

O altă problemă identificată de autorități este că mulți turiști aleg să se cazeze în localitățile din jurul Veneției, cum ar fi Mestre ori Treviso, și nu ajung suficient de mulți bani în bugetul local, deoarece aceștia fac doar excursii de o singură zi.

Ce poți vizita într-o vacanță în Veneția

Dincolo de problemele invocate de rezidenții din Veneția, acest oraș este unul magnific și merită vizitat măcar o dată în viață. Principalele obiective turistice din Veneția sunt următoarele:

Podul Rialto

Un pod pe care îl poți vedea în numeroase imagini din Veneția. Este cel mai cunoscut pod din Veneția și traversează Grand Canal. Are o istorie bogată, în condițiile în care construcția sa a început în 1173. Lățimea sa este de peste 22 de metri și are o înălțime de peste 7 metri. Forma actuală a început să o capete după anul 1591. Chiar dacă localnicii nu au fost bucuroși de rezultat la acel moment, Rialto este o emblemă a Veneției din zilele noastre.

Bazilica San Marco

Dacă ajungi în Piața San Marco din Veneția nu ai cum să nu observi impozanta biserică. O construcție în stil bizantin cu o istorie bogată. A fost și capelă a dogilor, motiv pentru care aici au avut loc și încoronări, funeralii și procesiuni. Biserica are nu mai puțin de 500 de coloane din secolul al III-lea și este situată într-un loc special din Veneția, împânzit cu restaurante și magazine cu suveniruri.

Casino di Venezia

Numărul oamenilor pasionați de jocuri de cazino cu dealer live este în creștere, atât în locațiile terestre, cât și în mediul online. Pentru ei, și nu numai, un obiectiv turistic ce poate fi vizitat în Veneția este Cazinoul. Acesta este considerat cel mai vechi cazinou din lume, fiind inaugurat în anul 1638. Este situat într-o clădire superbă, un palat cu arhitectură renascentistă. De secole bune, aici s-au distrat oameni din toate colțurile lumii. E un loc cu un cod vestimentar strict, în care regulile de conduită sunt bine definite, ce merită vizitat pentru o experiență inedită, în scop recreațional. 

Palatul Dogilor

Un alt obiectiv emblematic din Veneția, Palatul Dogilor a fost reședința celor 120 de dogi care au guvernat orașul. La început, Palatul Dogilor a avut aspectul unei fortărețe, care ulterior s-a transformat într-o clădire superbă ce are o arhitectură impunătoare. Drept dovadă, Bellini, Tintoretto și Tițian au contribuit la realizarea ei. În Palatul Dogilor poți vizita în prezent muzeul Correr, în care se află multe opere de arta ale contelui Teodoro Correr. Și acesta este un obiectiv ce merită vizitat în Veneția.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial