Lipsa de somn cauzează dureri de cap. Ce i s-a întâmplat unui bărbat este o adevărată tragedie

O văduvă a povestit cum a crezut că soțul ei avea dureri de cap din cauza lipsei de somn, dar o adevărată tragedie s-a întâmplat câteva săptămâni mai târziu.

James Lamerton avea doar 40 de ani când a decedat în noiembrie 2021, lăsând în urmă soția sa, Myriam, în vârstă de 32 de ani, și fiica sa de doi ani, Layla. Myriam, în vârstă de 32 de ani, din Leigh-on-Sea, Essex, a declarat potrivit The Sun: „James era obosit de ceva vreme, dar am pus-o pe seama faptului că avem un nou-născut.

Când a început să se trezească în mod regulat în timpul nopții pentru a merge la toaletă, m-am gândit că este ciudat și l-am încurajat să meargă la doctor pentru a fi verificat pentru cancer de prostată, lucru pe care tatăl său l-a avut.”

Testele au ieșit fără probleme, așa că, în iulie 2021, familia a plecat într-o vacanță în Tenerife. Dar James a început să sufere de dureri de cap și amețeli în timp ce se afla acolo. De asemenea, a început să aibă probleme de vedere, dar când o radiografie a ieșit fără probleme, medicul său a aranjat ca el să meargă la o clinică de somn în septembrie.

„Acolo ni s-a spus că James avea apnee în somn și că amețelile și durerile de cap erau rezultatul faptului că nu dormea suficient, ceea ce părea logic…”, a explicat Myriam.

Apneea este o afecțiune comună în care căile respiratorii restricționează respirația în timpul somnului, provocând dureri de cap dimineața, oboseală și sforăit noaptea.

James, profesor și muzician, a primit tratament pentru afecțiunea somnului și lua medicamente pentru migrene.

În perioada august-octombrie, bărbatul a mers la medic de foarte multe ori. În toamna anului 2021, s-a întors acasă de la serviciu și a fost pe punctul de a leșina.

„James arăta îngrozitor de palid, așa că i-am spus să se ducă în pat și să se relaxeze, dar șapte zile mai târziu era încă acolo. În fiecare zi îi spuneam că trebuie să meargă la spital, dar el insista să se odihnească. Mi-aș fi dorit să fi făcut ceva mai devreme, dar, în realitate, știu că nu ar fi schimbat nimic', a mai spus văduva, potrivit sursei de mai sus.

Starea lui James a continuat să se deterioreze, fiind incapabil să mănânce, vomitând și acuzând dureri puternice în ochi. Abia atunci i s-a făcut rapid un RMN care a detectat o tumoră cerebrală în glanda pineală – identificată ulterior ca fiind un glioblastom de gradul patru (GBM) fatal.

James a prezentat semnele tipice ale unei tumori cerebrale, inclusiv dureri de cap, oboseală, vărsături și probleme de vedere/ochi.

De asemenea, s-a descoperit că James avea o acumulare de lichid, cunoscută sub numele de hidrocefalie, care trebuia drenată. James a fost supus unei intervenții chirurgicale pentru a debloca tumora, dar a suferit complicații postoperatorii. A murit la cinci săptămâni după ce a fost diagnosticat.

„L-am ținut de mână pe James în timp ce își dădea ultima suflare și inima i s-a oprit. A murit liniștit, ceea ce a fost frumos într-un fel. Când te gândești la moarte, te gândești adesea că va fi înfricoșătoare și zgomotoasă, dar James arăta frumos și sănătos din exterior, ceea ce a făcut ca totul să fie atât de ireal pentru noi, ca familie”, a declarat Myriam.

De la moartea lui James, Myriam a colaborat cu Brain Tumour Research pentru a crește gradul de conștientizare a bolii.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povesti adevarate