Liliana Țuroiu – artist, profesor și antreprenor, ambasador al culturii românești peste hotare

liana țuroiu

Nominalizata la trofeul Femeia anului 2016 pentru Artă și cultură, Liliana Țuroiu este propusă pentru conducerea Institutului Cultural Român.Cadru universitar, antreprenor și consultat cu o carieră de 20 de ani.

Lector Universitar Doctor în cadrul Departamentului de Modă al Universității Naționale de Arte București din 2002 și, din 2005, Membru al Uniunii Artiștilor Plastici Profesioniști din România, Liliana Țuroiu este un om de cultură prin formare și prin cariera de 20 de ani în domeniul academic, al artei și culturii. Din 2007 Președinte al Fundatiei Altum și, din 2010, Membru al European Development Platform, Liliana Țuroiu a coordonat în mod constant, începând cu anul 2006, realizarea de evenimente culturale ale Camerei de Comerț a României, Ministerului Economiei și Comerțului, Ministerului Justiției și Romexpo, în calitate de consultant și trainer.

Recunoașteri publice pentru artă și cultură

În martie 2017 a primit Premiul de Excelență pentru Proiectul Cultural „Zestrea', la împlinirea a 20 de ani de carieră artistică – în cadrul Galei Uniunii Artiștilor și Realizatorilor de Film din România – și a fost nominalizată de revista Avantaje la titlul Femeia Anului', la categoria Artă și Cultură, după ce, în septembrie 2015, Marele Ordin al Cavalerilor Francezi a acordat Proiectului “Zestrea” by Liliana Ţuroiu Premiul de Excelență în cadrul evenimentului internațional Intercoiffure Awards de la Paris, Franţa, iar în 2009 a primit Premiul de Excelenţă al Camerei  de Comerţ şi Industrie a României.

Capodopera iilor reinterpretate

Liliana Țuroiu este un profesionist în domeniu, care a reușit să transforme simbolurile și peisajul cultural român într-o manieră unică, personală, concretizată în proiecte susținute în țară și peste hotare. Proiectul cultural Zestrea' a prezentat întregii lumi semnificațiile portului popular și ale valorilor românești tradiționale și, nu în ultimul rând, conferințele internaționale susținute în 2015 și 2016 la prestigioasa Universitate Sapienza din Roma: Romanian Traditional Blouse IA  – Cultural Identity Passport' și Romanian Food and Culture – a new life style adapted to a new aesthetics' și prelegerea Romanian IA, national identity passport” susținută la Simpozionul internațional Transform in Art Education.

Artistul plastic care promovează valorile-simbol ale culturii românești

Ca artist plastic, a promovat locuri culturale simbolice pentru România, așa cum sunt I.C.R., Creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, Ateneul Român, Muzeul Orașului Sinaia, dar și Cetatea Făgărașului, Castelul Bran și Castelul Peleș.

Proiectul cultural “Zestea”  a străbătut lumea și s-a dovedit a fi o adevărată platformă culturală, validată de publicul larg și de cele mai mari instituții culturale din România. – de la Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția, Ambasada României în Portugalia, Ateneo Veneto, Palatul Schonbrunn, Viena, Palatul Jagerhof și Opera din Dusseldorf,  Accademia di Romania – Roma ori Expoziţia Universală de la Milano.

După evenimentele expoziționale din Italia, Franța, Austria, Germania, SUA, Portugalia și România din perioada 2015-2016, Zestrea' a devenit, dintr-un proiect personal ambițios, un curent cultural complex, cu un mesaj și o identitate vizuală puternică și cu implicații transformative. Un proiect care a promovat în lume frumusețea sufletului românesc.

Ca femeie și mamă, se implică în proiecte caritabile

În calitate de Președinte și membru fondator al Fundației Altum Studio Design, dar și ca mamă a doi copii, conștientă că are și o misiune de responsabilitate socială, s-a implicat constant în susținerea tinerilor artiști profesioniști și s-a alăturat, an de an, proiectelor caritabile în sprijinirea copiilor cu probleme de sănătate, așa cum este cazul  evenimentului “Lumină pentru viitor”.

Citește și:

Povestea uluitoare a celor două eleve premiate la Gala Femeia Anului 2016! Cine sunt Ana Maria Tudorache și Miruna Alexandra Ojoga?

Chris Simion: „Cred că un actor adevărat are emoții întotdeauna'

Atena Boca, una dintre câștigătoarele Galei Femeia Anului 2016, declarații emoționante: „Nu am înțeles că e vorba despre mine'

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Avantaje.ro