„Light it Up Blue” militeaza pentru drepturile persoanelor cu autism

autism, Light it Up Blue

Am participat la multe campanii sociale si cred sincer ca acestea sunt necesare intr-o societate care nu are deprinderi de toleranta si responsabilitate civica decat la nivel conceptual sau chiar deloc. Fie ca aceste campanii se refera la prevenirea unor boli, fie ca militeaza pentru acceptarea si intelegerea unor dizabilitati sau tulburari de comportament cu o puternica componenta sociala, ele sunt un exercitiu de compasiune si solidaritate absolut necesare.

autism, Light it Up Blue

Ce m-a surprins in mod placut la campania „Arata ca iti pasa!” a fost rapiditatea si eficienta cu care doamnele implicate au reusit sa mobilizeze comunitatea ieseana, dar si constanta cu care militeaza pentru drepturile persoanelor cu autism, ajungand la a treia editie, in conditiile recesiunii economice care nu iarta pe nimeni.

In semn de solidaritate cu comunitatea internationala, creatoarea de moda Cristina Nichita, fondatoarea brandului NICHI, a initiat iluminarea in albastru a patru cladiri importante din Iasi (Primaria, Universitatea „Al. I. Cuza”, Universitatea de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa") si Universitatea „Petre Andrei”) si a magazinelor NICHI CRISTINA NICHITA.

Inge Jose Smelik, Cristina Nichita, Carmen Gherca

Inge Jose Smelik (Fundatia Ancora Salvarii), Cristina Nichita, Carmen Gherca

 

Special pentru evenimentul caritabil organizat la Motelul Bucium, creatoarea de moda a pregatit o colectie denumita simbolic „Light It Up Blue”, banii obtinuti din vanzarea acesteia fiind donati filialei iesene a Asociatiei Nationale Pentru Copii si Adulti cu Autism din Romania (ANCAAR), in vederea amenajarii Centrului de Zi pentru Autisti din Iasi, un loc absolut necesar pentru ca persoanele afectate de autism, dar si familiile lor, sa se intalneasca si sa sa poata urma diverse terapii de recuperare.

Bravo, Cristina Nichita, bravo, Carmen Gherca (presedinta ANCAAR – filiala Iasi)!

Pentru mai multe informatii despre activitatea Asociatiei Nationale Pentru Copii si Adulti cu Autism din Romania, puteti citi in articolul Parinti contra autism si pe www.ancaar-iasi.ro.

Text si foto: Daniela Palade Teodorescu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri