Leonard Doroftei a lăsat România și a plecat în Canada. Motivul este dureros: „În Romania nu ne-am…”

Leonard Doroftei este un nume care spune multe în domeniul sportului românesc. Imediat după retragere și-a încercat norocul în lumea afacerilor, însă lucrurile nu au mers conform așteptărilor și a decis să emigreze în Canada.

Leonard Doroftei a fost un pugilist român care a devenit campion mondial World Boxing Association la categoria semi-ușoară între 5 ianuarie 2002 și 24 octombrie 2003. Imediat după retragerea sa, sportivul a vrut să intre în lumea afacerilor și și-a deschis un pub în orașul său natal, Ploiești.

Fostul boxer a închiriat pentru 25 de ani un spațiu de la primărie, însă acesta nu avea autorizație de funcționare. Motiv pentru care a fost nevoit să închidă localul. El a luat-o de la început cu ceea ce a făcut toatp viața: box.

„Probabil greşeala vieţii mele a fost că m-am apucat de cârciumărie, domeniu pe care nu-l cunoşteam. Am vrut să fiu în box, dar nu am reuşit. Era un sistem unde unii controlau şi nu am avut loc. Clubul l-am inchis pentru că m-au sufocat.

Nu mi-au dat sansa sa-mi revin, măcar. Ei (oficialii din primăria Ploiești -n.r.) stiau din 1996 că acea clădire avea risc seismic, iar mie mi-au dat spațiul în 2005, iar în 2017 m-au dat afară. Am încercat să lupt pentru investiţia mea, pentru spaţiul acela oferit pe 25 de ani', a mărturisit Leonard Doroftei pentru money.ro.

În prezent, Leonard Doroftei se află în Canada și lucrează la un club de box patronat de un român. Fostul sportiv locuiește în Montreal și simte că lucrurile au intrat pe un făgaș normal și este mult mai liniștit.

„M-am regăsit, antrenez, asta e viața mea. Sunt fericit, dar sufletul meu rămâne acolo pentru totdeauna. În Romania nu ne-am găsit locul în ceea ce făceam. De aceea am plecat. A fost un moment când nu mă regăseam', a mai declarat Doroftei.

Leonard Doroftei s-a lăsat de sport în 2004. Din 24 de meciuri, acesta a câștigat 22, a suferit o înfrângere și o remiză. Înainte de a emigra în Canada, Leonard Doroftei a mărturisit că au fost multe situații în care s-a simțit umilit în țara sa natală.

„Dimineaţa până seara în prăvălie. Am avut o perioada şi în Federaţie. Când am spus stop nu a fost bine. Au fost mai multe etape. Nu au mers. Nu pot să fiu supărat pe ei. … În general oamenii bătuţi de neveste au devenit specialişti în box şi îmi dau lecţii. Am încercat să lupt pentru investiţia mea, pentru spaţiul acela oferit pe 25 de ani şi unii m-au făcut cerşetor', a mai spus fostul campion mondial.

Foto: Libertatea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete