Leon Dănăilă, unul dintre cei mai buni neurochirurgi din lume: „Nu, n-am luptat niciodată, din suferința bolnavului, mai ales, să fac bani”

Leon Dănăilă, membru al Academiei Române și profesor al Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila, cercetător cu 18 brevete de inventator și autor al 59 de cărți și tratate de neurochirugie, a fost duminică invitat la „40 de întrebări cu Denise Rifai', emisiune difuzată de la 22:30, la Kanal D.

Este considerat cel mai bun neurochirurg din Europa și unul dintre cei mai mari specialiști în neurochirugie din lume, în cei 60 de ani de carieră a realizat peste 40.000 de operații, fiind inclus în Academia Recordurilor Mondiale ca medicul cu cele mai multe operații neurologice.

A introdus microscopul operator și laserul în sălile de operație din România și a reușit să reducă rată mortalității în operațiile pe creier de la 60% la doar 4%. Cunoscut pentru modestia cu care își trăiește viața, Leon Dănăilă a dezvăluit la „40 de întrebări cu Denise Rifai” că, pentru el, aspectul financiar nu a fost niciodată important.

„Nu, n-am luptat niciodată, din suferința bolnavului, mai ales, să fac bani. Eu din copilărie am fost sărac. N-am luptat niciodată să devin un om bogat.

Cele mai importante lucruri pentru mine au fost rezultatele operatorii. De asta am și fost în America. Când vezi un bolnav paralizat și în 2-3 săptămâni începe să meargă e o satisfacție extraordinară. Am cheltuit mulți bani ca să scot cărți. Ca să scot o carte de 1.000 de pagini a trebuit să îmi vând apartamentul, cu condiția să stau și eu până mor în apartamentul respectiv, într-o cameră”, a spus Leon Dănăilă la „40 de întrebări cu Denise Rifai”.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete