Leon Dănăilă, cel mai bun neurochirurg din Europa, probleme mari de sănătate

Leon Dănăilă, cel mai bun neurochirurg din Europa, are probleme mari de sănătate. Spitalul „Foișor' unde urma să fie operat a fost transformat în spital Covid acum mai bine de o lună, motiv pentru care el împreună cu alți pacienți de acolo au fost nevoiți să găsească soluții pentru remedierea afecțiunilor.

Pentru a-și recăpăta mobilitatea și a ameliora durerile pe care le simte din cauza coxatrozei, profesorul Leon Dănăilă are nevoie de o proteză la șold.

„Sculptorul de creiere', cum i se spune, este membru al multor academii din întreaga lume, iar mulți medici îl caută pentru a-i cere sfaturi. El a scris peste 40 de cărți, are 18 brevete de inventator și a efectuat 35.000 de operații pe creier, făcându-l unic în lume.

Academicianul, în vârstă de 87 de ani, va rămâne un „Dumnezeu' pentru mulți dintre pacienții săi. În anul 1979 a introdus în România microscopul operator, iar cinci ani mai târziu, laserul.

În 2015, Leon Dănăilă s-a declarat cel mai sărac medic din lume, iar pentru a-și tipări o carte, el a vrut să-și scoată la vânzare casa în care locuiește.

„Sunt cel mai sărac medic din lume. Dacă ar fi s-o iau de la capăt, aș face tot ce am făcut până acum. Aș rămâne în România', declara în urmă cu șase ani profesorul Dănăilă pentru gândul.ro.

Foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete