Legendarul artist Bob Dylan concertează pentru prima dată la Sala Palatului

bob_dylan

Bob Dylan ajunge în România în data de 25 iunie, pentru un concert exclusiv, care va avea loc la Sala Palatului din Bucureşti.

Acesta este al doilea concert al artistului în ţara noastră şi primul spectacol pe care acesta îl va susţine pe scena Sălii Palatului.

Fără nicio îndoială, Bob Dylan este unul dintre cele mai influente personaje ale secolului 20, fiind un simbol al inovaţiei în muzică şi cultură, primul artist care a îmbinat muzica populară cu ambiţiile intelectuale. Cel dintâi brand rock ‘n’ roll, influenţa lui Dylan a format o întreagă generaţie şi a dat un nou sens muzicii folk şi rock .

Dylan a câştigat nenumărate distincţii de-a lungul vastei sale cariere, inclusiv 11 premii Grammy, un premiu Oscar şi un Glob de Aur. A fost introdus în Rock and Roll Hall of Fame, în anul 2000 a primit Polar Music Prize, iar în 2012 preşedintele american Barack Obama i-a decernat Medalia Prezidenţială pentru Libertate (Presidential Medal of Freedom).

Actualul turneu mondial, numit şi Never Ending Tour îl aduce pe artist şi în România, pentru un show live de excepţie, alături de trupa sa, în data de 25 iunie, la Sala Palatului din Bucureşti. Înainte de a ajunge în ţara noastră, Dylan va avea concerte în Japonia, Irlanda, Slovacia, Austria , Germania , Danemarca , Norvegia , Suedia şi Finlanda .

Biletele pentru concertul Bob Dylan vor fi puse în vânzare în data de 5 martie, de la ora 10.00, prin reţeaua Eventim şi online pe www.eventim.ro.

Despre Bob Dylan

Bob Dylan (născut în data de 24 mai 1941) este un artist american, cântăreţ, compozitor şi scriitor, fiind una dintre cele mai influente figuri în muzica şi cultura populară de mai bine de cinci decenii.

Cele mai celebre opere muzicale ale artistului datează din anii 1960, când Dylan a fost un militant activ pentru o serie de cauze sociale ale vremii. Anumite piese compuse de acesta, precum Blowin ‘ in the Wind  sau The Times They Are a-Changin’, au devenit adevărate imnuri pentru mişcarea de susţinere a drepturilor civile din SUA şi a manifestanţilor împotriva războiului. De asemenea, single-ul Like a Rolling Stone  a schimbat radical parametrii de compoziţie a muzicii populare, în 1965, şi a devenit una dintre cele mai cunoscute piese ale tuturor timpurilor.

Versurile lui Dylan includ o varietate de influenţe politice, sociale, filosofice şi literare. Cariera sa se întinde pe o perioadă de peste cincizeci de ani, explorând, de-a lungul timpului, nenumărate abordări muzicale – de la folk, blues sau country la gospel, rock and roll şi rockabilly până la muzică folk irlandeă şi scoţiană, îmbrăninând chiar şi genurile jazz şi swing..

Dylan cântă la chitară, claviaturi şi muzicuţă, fiind susţinut de o suită de diverşi muzicieni de excepţie, alături de care se află în turneu încă de la sfârşitul anilor 1980.

Începând cu anul 1994, Dylan a publicat trei cărţi de desene şi picturi, iar operele sale au fost expuse în majoritatea galeriilor de artă importante .

Biograful Howard Sounes îl plaseză pe Bob Dylan printre cei mai importanţi artişti ai tuturor timpurilor: “Există giganţi ai artei, care ating sublimul – Mozart, Picasso, Frank Lloyd Wright, Shakespeare, Dickens. Locul lui Dylan este alături de aceşti artişti.”

Revista Rolling Stone l-a clasat pe Bob Dylan pe locul al doilea în lista celor mai mari 100 de artişti, realizată în anul 2011 şi pe locul şapte în clasamentul celor 100 cei mai importanţi muzicieni, alcătuit în 2008.

Concertul Bob Dylan de la Bucureşti este organizat de Marcel Avram şi East European Entertainment, în colaborare cu D&D East Entertainment .

Mai mult despre artist:

www.bobdylan.com

www.facebook.com/bobdylan

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Muzica, filme, carte