Legătura dintre nivelul scăzut de estrogen și infecțiile urinare

nivelul scăzut de estrogen și infecțiile urinare

nivelul scăzut de estrogen și infecțiile urinare

Infecțiile urinare reprezintă o afecțiune cu care se confruntă majoritatea femeilor, iar de vină pentru apariția acestora este și nivelul scăzut de estrogen. 

Infecțiile urinare pot să apară la orice vârstă, însă în urma studiilor s-a demonstrat că acestea sunt mult mai frecvente odată cu îmbătrânirea organismului. Astfel, femeile care se apropie de perioada menopauzei prezintă un risc mai mare de a se confrunta cu infecțiile urinare.

Legătura dintre nivelul scăzut de estrogen și infecțiile urinare

Imediat după instalarea menopauzei, în organismul femeilor se produc schimbări radicale. Astfel, nivelul de estrogen este mult mai scăzut, medicii descoperind că există o legătură strânsă între acest lucru și apariția infecțiilor urinare.

Estrogenul are capacitatea de a produce substanțe antimicrobiene naturale, care acționează asupra vezicii urinare și întăresc țesutul de la nivelul tractului urinar. În momentul în care nivelul de estrogen scade, tractul urinar nu mai este protejat și astfel bacteriile pot produce infecții.

Ce sunt infecțiile urinare?

Infecțiile urinare sunt declanșate de diverse bacterii, cea mai cunoscută fiind bacteria E.coli. Printre principalele simptome care anunță instalarea unei infecții urinare se numără urinările frecvente, însoțite de dureri și usturimi. Deși este o problemă de sănătate care apare în principal la femei, această afecțiune este întâlnită și la bărbați, mai ales la cei de vârsta a treia.

Cauze care duc la apariția infecțiilor urinare

Pe lângă existența unui nivel scăzut al estrogenului, infecțiile urinare mai pot fi provocate și de apariția diabetului, lipsa igienei personale, administrarea de medicamente. Mai mult, un sistem imunitar slăbit poate favoriza apariția infecțiilor urinare.

Tratamentul infecțiilor urinare

În cazul infecțiilor urinare, se recomandă un consum ridicat de lichide și o igienă corespunzătoare. Mai mult, sucul de afine reprezintă un tratament natural împotriva infecțiilor urinare, având capacitatea de a ține bacteriile la distanță.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Ce sunt căpușele și cum ne protejăm de ele

Descoperire importantă în medicină. Laptele matern ar putea trata cancerul

Lupusul, boala care distruge organismul femeilor tinere

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate