Laura Cosoi a povestit cu sinceritate de ce a ales să nască pe cale naturală: „Au fost clipe magice și trăiri intense cât pentru o viață”

Vezi pozele

După ce a devenit mămică pentru prima dată, Laura Cosoi parcă trăiește o nouă viață. Ea este mai fericită ca niciodată alături de soțul ei după ce viața le-a dăruit-o pe Rita.

În urmă cu mai bine de două săptămâni, Laura Cosoi a născut o fetiță sănătoasă, care a primit nota 10 la naștere. Actrița a ales să-și aducă pe lume primul copil pe cale naturală.

De ce a ales Laura Cosoi să nască natural

Laura a povestit cu lux de amănunte această experiență unică și minunată. De asemenea, ea a spus de ce a ales să nască natural. Soțul ei, Cosmin Curticăpean, a fost alături de ea în fiecare moment al nașterii fetiței lor.

„Am promis că voi reveni cu detalii despre noaptea în care a venit pe lume Rita. Noi, femeile, suntem binecuvântate, pentru că putem trece prin experiență de a da viață unui copil. Sunt momente magice, unice și de aceea mă bucur că pot împărtăși lucrul acesta cu tine. După ce am născut, multe femei m-au întrebat cum a decurs și m-au felicitat pentru curaj, ceea ce mi s-a părut foarte curios. Nu cred că nașterea naturală este un gest de eroism, ci unul absolut firesc. Dacă nu există contraindicații, iar mamă este în formă, nașterea naturală e o opțiune cât se poate de normală.

Eu am știut că pot să fac lucrul asta, pentru că mă simțeam în formă. Am ascultat nevoile organismului mai atent în perioada sarcinii și am făcut sport. În plus, am avut încredere că voi face echipă bună cu fetița mea și că mă va ajută să nasc natural. S-a dovedit o alegere perfectă, pentru că am fost binecuvântați cu cea mai frumoasă naștere, cu clipe magice și trăiri intense cât pentru o viață! Nu am spus că a fost ușor, ci foarte frumos, o experiență care are în ea ceva mistic.

Seara de 10 iunie am petrecut-o acasă, împreună cu prietenii, am stat pe terasă și am mâncat înghețată. Aproape de miezul nopții am avut ceva contracții, dar nu m-am impacientat: am luat Nospa și m-am dus la culcare. În somn, am auzit cum s-au rupt membranele – un sunet că acela pe care-l face dopul de la șampanie. M-am uitat atunci la Cosmin și i-am spus că a venit momentul. Eram amândoi senini și relaxați, deși nu aveam nimic pregătit: nici bagajul, nici cameră copilului. Nici măcar patul ei nu era montat! Simțeam contracțiile din ce în ce mai puternice, însă nu am plecat de-acasă fără ritualul de frumusețe, timp în care Cosmin a sunat-o pe moașa. Și așa a început această experiență, care acum este una dintre amintirile mele cele mai frumoase,' a povestit Laura Cosoi, pe blogul ei.

Actrița a povestit și despre felul în care a decurs atmosfera de la maternitate, dar și ce a simțit în momentul nașterii.

„Nu spun că nu au fost dureri, ci doar că le-am acceptat, le-am îmbrățișat și am căutat să înțeleg în fiecare clipă ce se întâmplă. Am cerut și epidurala, dar ajungând cu o dilatație de 9-10 pe masă de naștere, efectul l-am simțit după ce Rita era deja în brațele mele. Nu știu dacă există un secret, dar este important să accepți fără frică acel moment, cu încredere, cu credința în Dumnezeu. Dacă în mintea ta nu există altă variantă decât cea pe care tu o vezi, nu are cum să fie ceva rău. Nașterea nu a fost o experiență traumatizantă, ci un moment uimitor: firesc pe de-o parte, la graniță cu miracolul, pe de altă parte. Am simțit că sunt transpusă într-o altă lume, diferită, luminoasă și am fost tot timpul conștientă că acele clipe sunt privilegiate, atinse de har. Nu știu unde găsești, atunci, forță, curajul, tăria, fericirea, frumusețea, adrenalină și dragostea, într-un singur trup, într-un singur moment. Am avut sentimentul că parcurg un rituaal, cu Cosmin alături de mine, care mi-a dat forță și m-a sprijinit nu numai psihic, ci cu orice a fost nevoie – inclusiv cu ceva treburi tehnice, la masă de nașteri! A fost o binecuvântare faptul că a fost lângă mine când am născut! Sub nicio formă nu aș condamnă femeile care își alungă bărbații de lângă ele când nasc. Nici eu nu am știut până în ultimul moment cum voi proceda. Dar iată că ne-am întâmpinat amândoi fetiță când a venit pe lume și sunt convinsă că lucrul acesta creează niște legături foarte puternice.

Am avut parte de „magic hour', oră care vine imediat după naștere, când copilul nu trebuie despărțit de mama lui, pentru că un contact piele pe piele și respectarea instinctelor firești au beneficii uimitoare – fizice și psihice – asupra dezvoltării bebelușului. Când a venit Rita pe lume, toată viața noastră, a căpătat sens!

Mi-au pus-o pe abdomen, iar ea, ușor-ușor s-a ridicat până la sân – când avea cordonul legat. Copilul începe instinctiv, dar lucrul acesta nu se întamplă, un consultant există un consultant în lactație. M-au întrebat și dacă vreau o spele imediat, însă nu am dorit să o agit mai mult. Mi s-a părut ca este timp pentru toate. O țineam la sân și inspiram mirosul acela – cel mai frumos din lume – de bebeluș nou-născut!

Din când în când, îmi revin memorie flash-uri – eu și Cosmin, ținându-ne de mână, în așteptarea copilului, eu, Rita și Cosmin, fericiți, cu ochii în lacrimi, trecând împreună prin miracolul nașterii și contemplând, cu toate simțurile în alerta, puiul de om perfect, cu care am fost dăruiți. Am încercat multe sentimente în acele clipe – de la fericirea explozivă, copleșitoare, la bucurie caldă, care te învăluie și duioșie. Iată ce ne-a adus nouă ziua de 11 iunie, dis-de-dimineață, la 5:36 de minute, o dimineață de luni, asa cum i-a placut Ritei să vină pe lume – o fetiță de nota 10, dupa cum au apreciat medicii. Noi nu avem însa o notă pe care să o acordăm fetitei noastre, din simplul motiv ca experiența pe care ne-a dăruit-o este neprețuită și, datorită ei, suntem compleți,' a mai scris Laura Cosoi pe blogul său, lauracosoi.ro.

Pentru a vedea mai multe imagini cu Laura Cosoi, deschide galeria foto de mai sus!

Foto: Facebook, lauracosoi.ro

Mihaela Tudor

Citește și:

Laura Cosoi a ajuns acasă cu fetița ei: „Prima ei ploaie, prima noapte!' Imaginea emoționantă publicată de actriță

Laura Cosoi, detalii emoționante despre momentul în care a devenit mamă. Cum a ales numele fetiței?

Laura Cosoi a născut o fetiță sănătoasă! Actrița a publicat prima fotografie cu copilul său

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete