Laura Cosoi, la sala de sport în a șaptea lună de sarcină: „Sunt convinsă că sedentarismul aduce cu el probleme și nu mișcarea”

Laura Cosoi trăiește cea mai frumoasă și specială perioadă din viața ei, alături de soțul său, Cosmin Curticăpean. Cei doi se pregătesc să devină părinți pentru prima dată, iar actrița este însărcinată în șapte luni cu o fetiță.

Laura Cosoi abia așteaptă devină mamă și are mare grijă de corpul ei în această perioadă, pentru a naște un copil sănătos. Chiar dacă mai sunt mai puțin de două luni până când își va strânge primul copil la piept, actrița nu a renunțat la mișcarea fizică. Laura a mărturisit pe blogul ei că merge în continuare la sala de sport, pentru a se menține în formă.

„Un lucru la care nu am renunțat pe timpul sarcinii este sportul. Am auzit în jurul meu discuții pro și contra. Unele femei cred că e mai prudent să stea cât mai liniștite, că să-și protejeze copilul, altele sunt adeptele mișcării fizice. Eu întru în cea de-a două categorie, pentru că sunt convinsă că sedentarismul aduce cu el probleme și nu mișcarea. Iar în astfel de situații, când am vreun dubiu, merg la sursă cea mai sigură de a obține informații – întreb medicul. Dacă ești sănătoasă și sarcină nu ridica niciun fel de probleme, e chiar foarte indicat să faci sport. Bineînțeles, de o intensitate mai redusă și adaptat situației. E incredibil cât de mult ne poate ajută puțină mișcare și în plan fizic și psihic! Iar asta o spun din propria mea experiență. Medicul care îmi urmărește sarcină nu mi-a interzis, ba chiar m-a încurajat să fac în continuare sport,' a scris Laura Cosoi, pe blogul ei.

Laura Cosoi, la sala de sport în a șaptea lună de sarcină

În plus, actrița a explicat și ce exerciții face și a precizat că mișcarea fizică o ajută să față fluctuațiilor emoționale din timpul sarcinii.

„Practic yoga de mult timp și acum găsesc rutină mai necesară că oricând. Fac exerciții mai ușoare, e adevărat și nu forțez notă. Însă, după o ședința de yoga, mai ales dacă am ocazia să o fac în aer liber, am o stare extraordinară de bună dispoziție, energie și echilibru! Cred că fiecare femeie însărcinată poate „fenta' și cu ajutorul sportului neplăcutele fluctuații emoționale. Uneori mai fac și pilates, merg pe bandă sau mă plimb. Fac drumeții, dacă sunt în afară orașului, iar dacă nu, merg pe jos de câte ori am ocazia. Nu am fost încă la înot, dar știu că și sportul acesta ajută foarte mult.

Mișcarea ne întărește sistemul cardio-vascular și musculatură, ceea ce înseamnă mai puține dureri de spate și rezistentă la efort. Ne ajută să ne păstrăm o greutate corporală între limitele normale, să fim mai echilibrate emoțional și să dormim mai bine. Sunt mult mai multe șanse să ducem sarcină mai ușor și cu bine până la final, dacă facem și câte un pic de sport. În plus, travaliul este mai ușor și recuperarea după sarcină mai rapidă pentru femeile care fac sport.

Însă eu nu fac lucrul acesta doar pentru sănătatea mea, ci și pentru cea a fetiței mele. Știu că dacă fac sport pentru ea asta înseamnă aport crescut de oxigen și glucoză. Medicii spun că scade și posibilitatea nedorită de a face mai târziu în viață diabet, boli degenerative ale sistemului nervos sau să sufere de obezitate.  Uneori, glumesc cu ea și îi spun: „Hai la plimbare' Bineînțeles, acum nu are încotro. Dar mai târziu, m-aș bucură dacă, prin exemplul meu, îi voi insuflă și ei dragostea pentru un stil de viață sănătos,' a mai scris Laura Cosoi.

Pentru a vedea mai multe imagini cu Laura Cosoi, deschide galeria foto de mai sus!

Foto: Facebook

Mihaela Tudor

Citește și:

Ce mănâncă Laura Cosoi pentru a arăta senzațional însărcinată: „Nu m-am îngrăşat deloc. Nu am pus încă un kilogram, deşi sunt cinci luni'

Laura Cosoi, apariție spectaculoasă la Gala premiilor Gopo 2018. Uite ce ținută a purtat vedeta

Laura Cosoi este însărcinată în șase luni, dar nici nu se încă burtica: „Cea mică e foarte activă, am avut deja nopți nedormite'

Se pregătește intens să devină mămică! Ce gătește Laura Cosoi în perioada sarcinii pentru a se menține în formă: rețetă de quiche cu broccoli și baby spanac

Cum arăta Laura Cosoi în copilărie? Detaliul care i-a ajutat pe fani să o recunoască imediat

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete