La ce facultate va merge David Popovici? Campionul a dat deja Bacalaureatul

David Popovici, dublu campion la natație, face parte din categoria acelor elevi care dau examenul maturității mai devreme decât restul absolvenților clasei a XII-a. Acesta a primit deja notele, motiv pentru care a anunțat la ce facultate va merge.

Pe 26 mai, David Popovici a primit rezultatele examenului de Bacalaureat. Într-un interviu acordat, sportivul a declarat că media 8,65 este una „muncită'. Acesta a absolvit Colegiul Național Bilingv „George Coșbuc' din București, profil uman. Acesta a luat 8,95 la Limba și literatura română, 9,25 la Istorie și 7,75 la Sociologie.

„Speram să iau peste 8 și am reușit. Realitatea mi-a dovedit să fiu mai optimist și să am mai multă încredere în forțele mele chiar și pe acest plan. Consider că rezultatul pe care l-am avut reflectă perfect timpul acordat învățatului. E o medie muncită', a declarat David Popovici, conform GSP.

De asemenea, David a dezvăluit cum a reușit să găsească echilibrul dintre cariera sportivă și pregătirea educațională, mai ales în ultimul an de liceu.

„Am reușit să încerc să nu las deoparte învățatul pentru a mă concentra pe înot și nici viceversa pentru că și în viață în general nu e bine să te concentrezi doar pe un anumit lucru prea tare. E bine să ai mai multă varietate în viața ta. Mi-a făcut plăcere să învăț. Având atât de multe antrenamente, nu sunt cel mai obișnuit cu cititul, cu învățatul și reținutul și mi-a plăcut', a mai spus campionul pentru sursa citată anterior.

În urmă cu câțiva ani, David Popovici a mărturisit că nu va pleca din România după terminarea liceului și își va continua studiile pe meleaguri natale.

„Tocmai am încheiat cu succes cei doisprezece ani de școală și urmează să intru într-o nouă etapă a vieții mele și anume universitatea, studiile superioare și asociez această etapă cu începutul vieții adulte mai mult, mi se pare un hop mai mare. Gata, ai terminat liceul, ai terminat întâlnirile zilnice cu prietenii și colegii tăi. Da, școala are o conotație mai mult copilărească, în timp ce facultatea e un pas spre viața de adult.

Vreau să mă duc la Facultatea de Psihologie de la Universitatea din București, pentru că și mama a terminat psihologia și cred că de la ea am această înclinație. Vreau să aflu cât mai mult despre ce e în capul meu, ce proces se întâmplă în creierul fiecărei persoane. Vreau să învăț cât mai mult despre asta, despre comportamentul uman.

Mi-am ales a treia materie la BAC sociologia, pentru că m-au atras pur și simplu subiectele, m-au atras temele care se puneau în, discuție, exercițiile și mi-am dat seama că asta mă pasionează și asta aș vrea să fac și pe viitor. Pe lângă înot și în viitor, ceva care să aibă legătură cu psihologia, sociologia, pedagogia, aceste domenii mai mult umane, pentru că nu am fost niciodată destinat profilului real și materiilor exacte. Și mi-ar plăcea să învăț cât mai mult despre oameni, pentru că oamenii sunt frumoși', a spus David Popovici, notează edupedu.ro.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete