La 17 ani, David Popovici are planuri mărețe legate de înot: „Mă voi bate ca de la rechin la rechin”

David Popovici a fost cel mai tânăr sportiv care a participat anul acesta la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Pentru sportul românesc, el a reprezentat revelația momentului. Iar povestea din spatele succesului său poate fi o sursă de inspirație pentru cei dornici de perfecțiune. 

Prezent în cadrul podcastului „Cu inima la vedere', moderat de Amalia Enache, la inițiativa Hope and Hopes for Children, David Popovici a vorbit, alături de Irina Rimes, despre copilărie. Mai exact, despre ce i-a ajutat să ajungă în punctul în care sunt acum. Ea o artistă de top, iar el un înotător care, la început de carieră, deja a doborât recorduri la Campionatele Mondiale de juniori. Iar la Jocurile Olimpice de la Tokyo a obținut un surprinzător loc 4 în finala probei de 200 m liber.

Susținerea părinților, povestește tânărul, este cea care a contat cel mai mult în devenirea lui ca sportiv de performanță.

„Aveam prea multă energie'

„La 4 ani, când am început eu înotul, nu prea am putut să aleg. Părinții au ales, la recomandarea medicului, pentru că aveam niște probleme cu spatele. Nevoia asta, combinată cu dorința alor mei de a mă duce la un sport, pentru că aveam prea multă energie. A devenit o chestie mai serioasă pe la șapte ani, când am decis să fac sport de performanță. Părinții mi-au explicat ușor, cât să înțeleg eu, la șapte, opt ani. M-am ținut numai pentru că mi-a plăcut. Dacă aș fi spus că nu îmi place, ai mei nu aveau nicio problemă, m-ar fi scos imediat. Asta m-a ajutat foarte mult, faptul că nu m-au presat niciodată.'

În spatele succesului, alături de pasiunea pentru acest sport, se află și o rutină bine pusă la punct. Tânărul se trezește la 5 dimineața, semi-adormit, ca să mănânce mic-dejunul adus la pat de părinți, apoi mai doarme până la ora 6. Asta pentru ca el să aibă o masă asigurată cu două ore înainte de primul antrenament, de la ora 7. Se culcă, de regulă, în jur de ora 22.

„Să mă duc să muncesc la bazin, ca un câine, de unul singur, e zona mea de confort', a mărturisit acesta. David Popovici a ales ca din această toamnă să facă parte din echipa CS Dinamo, renunțând astfel la colaborarea cu CSA Steaua.

Citește și: Cu ce se ocupă Mihai Găinușă, după ce a renunțat la „Cronica Cârcotașilor'

Foto: Facebook

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete