Kate Middleton trage un semnal de alarmă: ”Primii ani…”

Preocuparea ducesei de Cambridge, Kate Middleton față de subiecte precum educația și sănătatea mentală nu este o noutate. În încercarea de a se implica direct în oferirea unor soluții pentru rezolvarea câtorva dintre problemele din această zonă, aceasta a lansat un centrul dedicat primilor ani de viață. Ce scop are acesta?

Într-un mesaj video postat pe pagina sa de Instagram, Kate Middleton explică de ce a luat această inițiativă, a deschiderii un centru dedicat copilăriei timpurii, adică primilor cinci ani de viață, considerați cruciali pentru o viață ulterioară sănătoasă nu doar din punct de vedere fizic, ci și psihic.

„Propriul parcurs în a înțelege importanța copilăriei timpurii a început, de fapt, cu adulții, și nu cu copiii. Era vorba despre prevenție. Am vrut să înțeleg ce putem face mai mult pentru a preveni unele dintre cele mai mari provocări de natură socială ale momentului, ce putem face mai mult în legătură cu cifrele, în creștere, ale sănătății mentale precare. Am vorbit cu psihiatri, specialiști în neuroștiință, medici, doctori și părinți deopotrivă. Și a fost foarte clar că cea mai bună investiție pentru viitorul și fericirea noastre este în primii cinci ani de viață', a explicat aceasta.

Importanța primilor cinci ani de viață

„De asta, voi lansa Centrul Fundației Regale pentru educația timpurie. Colaborând cu alții , centrul speră să poată crește nivelul de conștientizare a importanței primilor ani din viață pentru dezvoltarea noastră ulterioară. Și ce putem face noi, ca societate, pentru a profita de această oportunitate de aur pentru a dezolva o societate mai sănătoasă mental. Lucrând împreună, sper să putem schimba percepția asupra importanței primilor ani, transformând viețile generațiilor viitoare. Chiar cred că marile schimbări pornesc de la lucruri mici', a concluzionat ducesa.

Sănătatea mentală, un subiect arzător

În 2018, cifrele referitoare la persoanele afectate de problemele de sănătate mentală arătau o creștere semnificativă. În Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, una din 6 persoane suferă de depresii, anxietăți, tentative de sinucidere, cea mai afectată categorie fiind cea a persoanelor tinere.

Citește și: 5 abilități pe care un copil le poate învăța cu ajutorul tehnologiei

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Educatie