Jubileul de Platină: De ce Regina Elisabeta a II-a are două zile de naștere?

Regina Elisabeta a II-a este născută pe 21 aprilie, însă ea își servează oficial ziua de naștere în cursul anului.

Regina Elisabeta a II-a are două zile de naștere. Cea adevărată pe 21 aprilie și cea de-a doua, sărbătoarea oficială, la începutul lunii iunie.

În trecut, sărbătorile oficiale pentru a marca ziua de naștere a unui rege sau a unei regine în Marea Britanie au avut loc într-o zi care nu este ziua lor de naștere reală.

Străbunicul Reginei, Edward al VII-lea, care a fost rege între 1901 și 1910, s-a născut în noiembrie. Dar a vrut să aibă loc o mare sărbătoare publică, iar noiembrie nu era momentul. Așa că, având în vedere că ziua lui de naștere reală nu ar fi o perioadă bună a anului pentru o paradă aniversară, a decis să o combine cu o paradă militară anuală vara, când vremea ar fi fost mult mai frumoasă.

Cum își marchează Regina Elisabeta a II-a ziua de naștere?

Potrivit BBC, regina își petrece de obicei ziua de naștere cu familia ei. Există un salut de 41 de tunuri în Hyde Park, un salut de 21 de tunuri în Windsor Great Park și un salut de 62 de tunuri la Turnul Londrei.

Parada Trooping the Color marchează ziua ei oficială de naștere și are loc de obicei în iunie.

Ce este Trooping the Colour?

Trooping the Color a marcat ziua oficială de naștere a monarhului britanic de peste 260 de ani. Este cunoscută și sub numele de Parada de ziua Reginei. La eveniment participă de obicei peste 1400 de soldați, 200 de cai și 400 de muzicieni. O mulțime de membri ai publicului fluturând steaguri și purtând Union Jacks umplu în mod normal zona din afara Palatului Buckingham pentru a-l urmări.

În timpul zilei, în mod normal, o mare paradă începe la reședința oficială a Reginei, Palatul Buckingham, înainte de a se muta de-a lungul Mall-ului la Horse Guards Parade la Whitehall, lângă Downing Street, și apoi înapoi.

Apoi, este tradițional ca familia regală să călătorească pe mall ca parte a ceremoniei și să se adune la balconul Palatului Buckingham pentru a-i saluta pe cei care doresc bine și pentru a vedea avioanele RAF care efectuează un spectacol aerian pentru această ocazie.

Cine va fi pe balconul Palatului Buckingham pentru Jubileul de platină al Reginei?

S-au schimbat multe de la ultima fotografie fericită de familie făcută la Trooping of the Color în 2019.
La acea vreme, Regina Elisabeta a II-a a apărut pe balcon cu 41 de rude regale.

În mod deosebit a lipsit soțul ei, Prințul Philip, care nu și-a făcut apariția de când s-a retras din funcțiile publice în 2017.

În schimb, regina a fost înconjurată de cei doi fii ai săi mai mari, Prințul Charles, moștenitorul tronului, și de Prințul Andrew. În apropiere erau Prințul Harry și soția Meghan.

Anul acesta Meghan și Harry s-au întors cu copiii lor, Archie și Lillibet, pentru sărbătorile jubileului. Cu toate acestea, ei nu vor apărea pe balcon. Acest lucru se datorează parțial dorinței Prințului Charles de a reduce excesul de membri ai familiei regale, dar și de a elimina cea mai mare problemă a familiei – Prințul Andrew.

Regina Elisabeta a II-a este primul monarh britanic care a marcat 70 de ani de serviciu.

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri