Jodie Marquardt, o mamă supraponderală, care era în pragul diabetului de tip 2, a intrat în prima ei competiție de culturism

Jodie Marquardt, în vârstă de 46 de ani, din Townsville, a slăbit de la 105,2 kg la 54,4 kg în patru ani. Aceasta a dezvăluit că pierderea a jumătate din greutatea corporală a motivat-o să participe la o competiție de culturism.

Jodie Marquardt era în pragul diabetului de tip 2, cântărind 105,2 kg, ceea ce a determinat-o să înceapă să facă exerciții fizice și să renunțe la mâncarea la pachet. După ce a început cu plimbările zilnice, consilierul financiar din Townsville și-a îmbunătățit regimul de exerciții fizice și acum arată „cu zece ani mai tânără', cântărind 54,4 kg.

Faptul că a scăpat de kilogramele în plus, a apelat la operații de micșorare a sânilor, precum și o procedură de îndepărtare a pielii din noiembrie 2019, au făcut-o pe Jodie să se simtă mai încrezătoare ca niciodată.

În ianuarie 2020, a decis să iasă din zona de confort și a început să se antreneze pentru o competiție de culturism, la care a participat în septembrie 2021. Acum, mai sănătoasă ca niciodată, Jodie vrea să participe la alte competiții.

„Nu m-am gândit niciodată că voi intra într-o competiție de culturism în viața mea. Dar după ce mi-am atins greutatea țintă de 70 kg în nouă luni mâncând alimente proaspete sănătoase, plimbări zilnice și antrenamente la sală, am decis să mă merg și mai departe.

Oamenii spun că transformarea m-a întinerit, dar, mai important, mă simt și eu cu zece ani mai tânără. Am mult mai multă energie și sunt dornică să ies din zona mea de confort', a declarat Jodie, potrivit Daily Mail.

Înainte de a pierde în greutate, Jodie mânca o pizza mare cu pepperoni și o ciocolată întreagă singură.

„Obișnuiam să păcălesc oamenii mâncând o salată în public și apoi umplându-mi corpul cu mâncare nesănătoasă în privat. Am încercat multe diete înainte, dar de data aceasta am vorbit serios pentru că sănătatea mea era în pericol. Am decis să urmez o abordare diferită, schimbând un obicei la un moment dat, apoi trecând la următoarea zonă, în loc să schimb totul deodată și să renunț când devenea prea greu. Am început să merg pe jos în fiecare zi, inițial doar 2 km. Știam că drumul către o sănătate mai bună va fi dificil, dar eram hotărât să o fac', a mai adăugat femeia.

În noiembrie 2019, Jodie și-a micșorat sânii și a îndepărtat pielea lăsată de pe stomac. Ulterior, a aflat de o competiție de culturism pe rețelele de socializare care a motivat-o să-și „rafineze' fizicul. În ianuarie 2020, Jodie a început să se pregătească pentru competiție și în câteva luni și-a tonifiat abdomenul.

„Este o încântare constantă să mă pot mișca liber și să mă simt confortabil în propria mea piele. Pregătirea pentru competiție a fost intensă, constând într-o oră de cardio în fiecare dimineață devreme, urmată de două ore de antrenament cu greutăți după muncă, timp de cinci zile pe săptămână.'

BODYBUILDER MUMSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 6

Deși nu a câștigat nimic în cadrul competiției, Jodie rămâne pozitivă și intenționează să mai participe. Mai mult decât atât, se bucură de faptul că a putut să facă atât de multe schimbări în viața ei și speră să fie un model pentru multe femei.

„Sper că povestea mea evidențiază faptul că orice este posibil. Sunt o femeie de patruzeci de ani cu o carieră, o familie și o casă de condus. Nu este imposibil, este nevoie doar de consecvență. De la 42 la 46 de ani, mi-am transformat viața în bine și alte femei o pot face.'

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate