Jill Biden, Prima Doamnă a Americii, o bunică „neobișnuită”

Jill Biden a fost alături de Joe Biden încă dinaintea mandatului său de vicepreședinte și chiar și înainte de prima sa candidatură la președinție, în 1987. În cei 40 de ani de căsătorie, și-au mărit familia și au mulți nepoți.

De asemenea, au trecut printr-o tragedie dureroasă atunci când și-au pierdut un fiu, Beau Biden, din cauza cancerului cerebral, în 2015.

„Este o femeie puternică și loială', a spus președintele ales despre soția sa.

Acum, cuplul se va întoarce la Casa Albă după ce Joe Biden l-a învins pe președintele Donald Trump în alegerile prezidențiale din 2020. S-ar putea ca toată atenția să fie îndreptată către Joe deocamdată, dar să nu uităm de Jill, profesoară, mamă mândră de ofițer în armata americană și bunică „poznașă'.

Ea a răspuns victoriei soțului ei cu o fotografie, scriind: „El va fi un președinte pentru toate familiile noastre'.

Vorbind la Convenția Națională Democrată din 2020, ea a spus că Joe și Kamala Harris „vor munci la fel de mult ca voi în fiecare zi pentru a face această națiune mai bună. Și dacă am onoarea de a servi ca primă doamnă a voastră, la fel voi face și eu”.

Citește revista Avantaje ediția de noiembrie aici: https://magazines.ringier.ro/editie/avantaje-noiembrie-2020/#pagina-1

Cine este Prima Doamnă a Americii?

Jill este profesoară de zeci de ani. Ea predă limba engleză de multă vreme la Northern Virginia Community College. A început să lucreze la colegiu în 2009, chiar înainte de prima învestire a președintelui Barack Obama, conform  L.A. Times.

Înainte de aceasta, a predat la mai multe școli publice din Delaware, inclusiv Delaware Technical Community College și Wilmington’s Brandywine High School, unde și-a ținut discursul pentru Convenția Națională Democrată din 2020.

„Mi-au plăcut întotdeauna sunetele unei săli de clasă, liniștea dinainte ca studenții să se intre la cursuri, murmurul de idei active în timp ce explorăm lumea împreună, râsul și micile momente surpriză pe care le găsești în materialele pe care le-am predat de un milion de ori', a spus ea în mesajul televizat. „Când predam engleza aici la liceul Brandywine, îmi petreceam vara pregătindu-mă pentru noul an școlar cu multă speranță'.

În 2007, și-a luat doctoratul în educație la Universitatea din Delaware.

Jill Biden intenționează să continue să predea

„Mi-ar plăcea', a spus ea pentru CBS în august. „Dacă ajungem la Casa Albă, voi continua să predau. Este important pentru mine și vreau ca oamenii să prețuiască profesorii și să le cunoască contribuțiile”.

Jill a făcut același lucru când era Second Lady, predând engleză cu normă întreagă la Northern Virginia Community College. „Învăț mulți imigranți și refugiați', a spus ea pentru CBS. „Iubesc poveștile lor, iubesc cine sunt ca oameni și îmi place faptul că îi pot ajuta pe drumul lor spre succes'.

Anul acesta, a luat o pauză de la predare pentru prima dată din 1981 pentru a-și asista soțul pe traseul campaniei, potrivit The Washington Post.

A susținut familiile militare și colegiile comunitare ca Second Lady

„Având un tată în armată, având un fiu [Beau] ofițer în Irak, am simțit nevoia să susțin familiile militare', a spus Jill în videoclipul său introductiv al Convenției Naționale Democratice. Realizările sale de la Casa Albă au inclus inițiativa Forțelor Unirii cu prima doamnă Michelle Obama, care lucrează pentru „a se asigura că membrii serviciului, veteranii și familiile lor au instrumentele necesare pentru a reuși de-a lungul vieții'.

În calitate de profesor de lungă durată, ea militează asupra importanței colegiilor comunitare, numindu-le „unul dintre secretele cele mai bine păstrate ale Americii'. Potrivit site-ului web al Casei Albe, ea a găzduit primul Summit al Casei Albe privind colegiile comunitare împreună cu președintele Obama în 2010 și a călătorit în țară în turneul cu autobuzul Community College to Career (Colegiu Comunitar în Carieră) în 2012.

De asemenea, ea a acordat prioritate cercetării cancerului de sân după ce a fondat Biden Breast Health Initiative în Delaware în 1993.

Devenind Prima Doamnă, va continua să pledeze pentru școlarizarea gratuită a colegiului comunitar, finanțarea pentru cercetarea cancerului și sprijinul pentru familiile militare.

S-a născut în New Jersey

Jill Biden s-a născut Jill Jacobs în 1951 în Hammonton, New Jersey, unde au crescut părinții ei și au trăit bunicii ei. Cu toate acestea, a crescut în Willow Grove, Pennsylvania, cu patru surori mai mici.

A urmat liceul Upper Moreland, apoi și-a luat diploma de licență la Universitatea din Delaware. A obținut două diplome de masterat înainte de a obține doctoratul: una în limba engleză de la Universitatea Villanova în 1987, cealaltă în lectură de la West Chester University în 1981.

S-a căsătorit cu Joe în 1977

Jill a postat pe Twitter că și-a întâlnit prima oară soțul în urma unui telefon întâmplător „ Cum ați obținut acest număr?' Acestea au fost primele cuvinte pe care i le-am spus lui Joe când m-a sunat din senin într-o sâmbătă din anul 1975″, a scris ea.

„A venit la ușă având o haină sport și mocasini și m-am gândit: „Doamne, asta nu va funcționa niciodată, nici într-un milion de ani. El era cu nouă ani mai în vârstă decât mine! Dar am ieșit să vedem piesa A Man and a Woman la cinematograful din Philadelphia și am rămas împreună.'

Joe i-a propus de cinci ori să se căsătorească cu el, și-a amintit acesta într-un videoclip DNC. Jill a ezitat pentru că a vrut să se asigure că cei doi fii ai lui Joe, Beau și Hunter Biden, sunt în regulă cu asta.

În cele din urmă ea și Joe au spus „Da' la 17 iunie 1977, la Capela Națiunilor Unite din New York. Patru ani mai târziu, în 1981, Jill a născut-o pe fiica lor, Ashley Biden.

Înainte de a înnoda relația cu Joe, Jill a fost căsătorită cu Bill Stevenson. Fostul vicepreședinte a fost, de asemenea, căsătorit cu Neilia Hunter, care a murit împreună cu fiica lor, Naomi Biden, într-un accident de mașină în 1972.

Ei i-au mai avut pe fiii Beau și Hunter împreună, dar Jill i-a acceptat și i-a crescut ca fiind ai ei. „Neilia va fi întotdeauna Mami, dar Jill a fost mamă', a scris Joe în memoriile sale din 2007, Promises to Keep, menționând că fiii săi nu au numit-o niciodată pe Jill „mama vitregă'.

Jill Biden are simțul umorului

„Aș spune că nu este o bunică obișnuită', a spus Naomi Biden, una dintre nepoatele lui Joe și Jill, într-un videoclip DNC. „Ea este bunica ce te trezește la 5 dimineața în ajunul Crăciunului pentru a merge la SoulCycle-ing' (cursuri de antrenament pentru ciclism interior).

„Face numeroase farse și este mereu pusă pe șotii. Dacă merge la alergat și găsește un șarpe mort, ea îl ia, îl pune într-o pungă și îl va folosi pentru a speria pe cineva.'

Foto: Twitter

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete