Îți este tot mai greu să percepi anumite mirosuri? Acesta este primul semn că poți suferi de o boală foarte gravă

Pierderea simțului mirosului

Pierderea treptată a simțului mirosului nu trebuie ignorată, această manifestare fiind printre primele semne care avertizează că în organism există o problemă și că o boală gravă se poate dezvolta. 

Boala Alzheimer se numără printre afecțiunile care duc la schimbarea radicală a vieții bolnavului. Pe măsură ce avansează, această boală îl face pe pacient să piardă contactul cu realitatea, întâmplind greutăți în ceea ce privește orientarea, memoria sau efectuarea activităților obișnuite. De cele mai multe ori, boala este depistată atunci când se află într-un stadiu avansat, iar tratamentul nu mai poate rezolva prea multe. Dacă până acum erau folosite testele de memorie pentru a diagnostica un pacient cu Alzheimer, noile cercetări ale oamenilor de știință de la Universitatea McGill din Quebec au arătat că între pierderea treptată a simțului mirosului și Alzheimer există o legătură foarte strânsă, potrivit independent.co.uk.

Mai exact, cei care nu mai pot percepe anumite mirosuri prezintă un risc ridicat ca pe măsură ce anii trec, memoria lor să fie afectată și să se confrunte cu boala  Alzheimer . Oamenii de știință susțin că acest indicator ar putea ajuta la depistarea Alzheimerului chiar și cu 20 de ani înainte ca această boală să afecteze organismul.

Pentru a ajunge la acest rezultat, cercetătorii au analizat 300 de persoane, care erau predispuse să dezvolte această boală. Dintre acestea, studiile au arătat că cele care au prezentat dificultăți în recunoașterea diverselor mirosuri prezintă în organism indicatori care anunță o posibilă dezvoltare a bolii Alzheimer.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Cum să ai un abdomen tonifiat în doar 10 minute pe zi. Efectele se văd încă din prima săptămână

Cum te poți vindeca de vertij fără medicamente

Moment istoric în medicină: testează-te acasă contra HIV cu o probă de salivă

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate