Ionuț Fulea a slăbit 40 de kilograme. Artistul ne-a dezvăluit rețeta succesului repurtat asupra kilogramelor în exces

ionut fulea1SeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 6

Ionuț Fulea a slăbit peste 40 de kilograme în 10 luni de zile. Interpretul de muzică populară ne-a mărturisit că, inițial, nu și-a propus să slăbească, primele kilograme topindu-se oarecum întâmplător.

În vara anului trecut, interpretul ardelean cântărea nu mai puțin de 126 kg. La 10 luni de la începerea procesului de slăbire, Ionuț Fulea a ajuns să cântărească 83 kg. Iar ținta de atins este 80 kg.

“Alimentația corectă este cel mai prețios medicament”

Faptul că Ionuț Fulea a slăbit considerabil nu a avut de-a face cu aspectul fizic, ci mai degrabă cu sănătatea. Și nu pentru că ar fi suferit de vreo boală asociată obezității, dintre care cea mai frecventă este diabetul, ci pentru a preîntâmpina dezvoltarea unei astfel de afecțiuni.

“Principala motivație a unei persoane care dorește să slăbească ar trebui să fie sănătatea. Iar alimentația poate fi considerată, pe bună dreptate, un medicament. Poate cel mai prețios. E adevărat, după ce reușești să slăbești câteva kilograme, te motivează și aspectul fizic. Este acea dorință de a păstra, chiar de a îmbunătăți ceea ce ai obținut”, spune interpretul.

Pierderea motivației în timpul unei diete, o problemă aparentă

Dacă ai ținut măcar o dată în viața ta o cură de slăbire, știi fără doar și poate, că una dintre cele mai mari piedici în atingerea greutății dorite este menținerea motivației. Lipsa motivației este, însă, doar o problemă aparentă. În realitate, nu despre motivație ar trebui să vorbim, ci, mai degrabă, despre formarea și menținerea unui obicei.

Motivația ne este necesară doar la început, atunci când luăm decizia de a slăbi. “Creierul trebuie să primească informația legată de dorința sau de necesitatea noastră de a slăbi. Acesta procesează această informație și așa apare obiceiul”, adaugă interpretul.

Și acum, la drept vorbind, cam de câtă motivație este nevoie pentru menținerea unui obicei, care este, de fapt, similar unui reflex?

Cum ar trebui să abordăm abaterile de la dietă

Abaterile de la dietă sunt absolut firești și nu ar trebui să ne demoralizeze sau să ne determine să renunțăm la lupta cu kilogramele în plus. Ionuț Fulea a slăbit pe parcursul a 10 luni de zile, perioadă în care a trebuit să se confrunte și cu tentațiile culinare specifice Crăciunului, și cu cele specifice Paștelui. Artistul nu şi-a propus să se abţină de la bucatele tradiţionale de sărbători. În perioada sărbătorilor, a mâncat de toate, dar cu măsură şi, foarte important, s-a abătut de la dietă doar 2 zile, după care a revenit la alimentația sănătoasă.

“Atât timp cât excepția nu devine regulă, nu avem de ce să ne demoralizăm. Eu, dacă am un mod de alimentație corect 5 zile, 2 zile îmi permit să mă abat de la el. Cel mai rău lucru care se poate întâmpla în aceste zile este să stagnezi.”

Ce trebuie să știe o persoană care își dorește să slăbească

Odată cu topirea primelor kilograme, interpretul ardelean a fost cuprins de febra cunoașterii corpului uman și a modului de alimentație. Din acest motiv, s-a decis să aprofundeze tainele alimentației sănătoase și să studieze efectele pe care aceasta le are asupra corpului uman, iar în prezent urmează un curs de nutriție.

Am vrut să aflăm ce i-ar recomanda unei persoane care își dorește să slăbească.

  • “Un lucru foarte important pe care trebuie să-l știe cineva care vrea să slăbească este acela că nu este deloc greu să slăbești. Ceea ce este cu adevărat greu este ruperea de confort, renunțarea la obiceiurile nesănătoase. Odată depășit acest prag, slăbirea vine firesc și ușor”
  • “Greutatea ideală pentru o persoană trebuie stabilită împreună cu medicul nutriționist. Atingerea greutății ideale presupune un alt mod de viață, iar trecerea la un alt mod de viață presupune timp. De aceea, nu pot fi de acord cu dietele-fulger în urma cărora slăbești în mod accelerat”
  • “Alimentația este cel mai important factor în procesul de slăbire. Desigur, și mișcarea are rolul său, dar slăbirea se poate produce și dacă nu faci sport, dar îți supraveghezi alimentația, însă nu se poate produce dacă faci sport, dar mănânci haotic. Cele 30 de minute de mișcare zilnică pe care ni le recomandă specialiștii sunt suficiente pentru a pierde kilogramele în exces dacă, pe lângă ele, ai o alimentație corectă.

Eu, spre exemplu, nu am făcut sport pentru că am urmat o dietă hipocalorică și hipoglicemică, iar această dietă nu-mi furniza acel plus de energie necesar unui efort fizic susținut.”

A consemnat: Oana Anghel

Surse foto: pagina de facebook a artistului

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete